VĂ RUGĂM SĂ NE SCUZAȚI, CĂ NU PRODUCEM CÎT FURAȚI

pprm33

Organizația de Fermieri a Partidul Popular din Republica Moldova (PPRM) organizează astăzi, 10 noiembrie 2014, o acțiune de protest. Potrivit PPRM, această acțiune va fi una ”mai puțin obișnuită la adresa actualilor guvernanți pentru modul în care au gestionat și gestionează criza produselor agricole declanșată de embargoul rusesc”.

Protestul va avea drept motto «VĂ RUGĂM SĂ NE SCUZAȚI, CĂ NU PRODUCEM CÎT FURAȚI», își propune să atragă atenția asupra situației disperate în care se află fermierii din Republica Moldova pe care actualii guvernanți i-au lăsat de izbeliște.

Acțiunea va avea loc în fața Guvernului Republicii Moldova, începînd cu ora 12.

UPDATE: Participanții la protest au răsturnat în fața Guvernului lăzi de mere înghețate sub care i-au „îngropat” pe cîțiva politicieni printre care Vladimir Voronin, Vlad Filat și Marian Lupu.

pprm4

pprm

unnamed

pprm8

„Sîntem aici ca să curățăm țara de uscături și de dăunători! Nu vom sta cu mîna întinsă ci o vom face pumn ca să fie o adevărată putere. Birocrația îi sufocă pe producători. Subvenții nu există. Fructele și legumele noastre îngheață pe copaci și pe cîmp. Agricultorii noștri, fermierii, producătorii noștri dacă nu sînt ajutați dispar. Și dacă dispar ei, dispare satul moldovenesc. Și dacă moare satul moldovenesc moare și statul nostru”, a declarat președintele PPRM, Alexandru Oleinic, în fața protestatarilor.

Particpanții la mitingul din fața Guvernului au purtat pancarte cu lozinci ca: „Vă rugăm să ne scuzați… Nu producem cît furați”, „Mințiți de-ngheață merele!” sau „Ne vrem țara înapoi!”

pprm5
„Guvernanții au promis compensații pentru pierderile suferite de producătorii agricoli în urma embargoului rusesc dar marea majoritate a fermierilor nu au primit nimic. Au organizat și tot felul de licitații la care cei mai mulți dintre fermieri nici nu au putut să participe. Iar merele au înghețat în copac. Iată-le aici. Le-am adus aici în fața guvernului ca să le vadă și ei. Poate nu au aflat că au înghețat merele pe copaci.

După estimările noastre la primul îngheț din această toamnă au înghețat pe copaci mai mult de 50 de mii de tone pentru că oamenii n-au mai avut ce să facă cu ele, n-au mai avut unde să le vîndă. Suma promisă de guvern pentru compensare, de 60 de milioane ar fi ajuns oricum doar pentru o mică parte din pierderi, cînd pierderile se ridica la 400 de milioane,” a declarat în fața celor prezenți la protest, Valeriu Cosarciuc, Prim Vice-Președintele PPRM. „Să măturăm țara de hoți și bandiți! Să-i măturăm de la putere!” a încheiat domnul Cosarciuc.

Liderii PPRM au anunțat că partidul Mărului va mai organiza în perioada următoare proteste de acest fel.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By