UTIL // Cum arată LEGITIMAȚIILE de tip nou ale angajaților Inspectoratului General al Poliției

legitimatie

Angajații Inspectoratului General al Poliției vor avea legitimații de tip nou. Legea nr. 320 din 27 decembrie 2012, cu privire la activitatea Poliției și statutul polițistului, cât și Regulamentul cu privire la legitimaţiile de serviciu ale angajaţilor instituţiei, aprobat prin ordinul IGP nr. 140, din 15 septembrie 2014, vizează punerea în aplicare a legitimaţiilor de tip nou pentru categoriile de angajaţi cu statut special.

Legitimaţia de serviciu este documentul oficial care atestă calitatea de angajat al IGP în exercitarea drepturilor şi obligaţiilor de serviciu şi va fi utilizată în timpul îndeplinirii atribuţiilor de serviciu.

Legitimațiile sunt fabricate din PVC, dublulaminat de calitate înaltă, sunt personalizate, cu fotografie color și date despre posesor în format text, QR code și text mecanolizibil, precum și cu Laminat Holografic.

Fiecare legitimație este înzestrată cu Microchip de ultimă generație care conține semnătura electronică criptată a posesorului și Cheia electronică de acces în edificiile IGP.

legitimatii4

legitimatie2

legitimatie5

Legitimațiile posedă un set de elemente de protecție:

1. Elemente de protecție aplicate pe plastic în proces de fabricare.
– fon cu imagine compusă din linii guiloshe cu rezoluție înaltă;

– microtext;

– sigle ale MAI si IGP cu detalizare înaltă;

– imagini și text vizibile în raze ultraviolete cu culori gradient;

– microchip.

2. Elemente de protecție aplicate pe plastic în procesul de personalizare.

– fotografie color;

– text cu date posesor;

– QR code cu datele posesorului;

– text mecanolizibil cu datele posesorului;

– laminat holografic cu stema de stat și denumirea instituției emitente.
Astfel, materialele și metodele folosite la fabricarea legitimației impun un standard înalt de protecție impotriva falsificărilor.

Instrumentele digitale ale legitimației permit un spectru larg de acțiuni pentru optimizarea procesului de lucru al IGP, precum:

– semnarea documentelor în format digital;

– acces în edificiile IGP;

– scanarea datelor legitimației prin cod QR și text mecanolizibil;

– identificarea posesorului după cod unic și excluderea falsificării;

– posibilitate de dezvoltare a aplicațiilor și funcțiilor noi ( microchip cu funcții extinse).

La moment, în jur de 1 300 de angajați ai Inspectoratului General al Poliției au intrat în posesia legitimațiilor de tip nou. Odată ce ultima subdiviziune a IGP va fi dotată cu legitimații de tip nou, cele de tip vechi nu vor mai fi valabile.

Documentarea angajaților IGP se va efectua pe etape. Astfel, primii care au intrat în posesia acesteia au fost angajații Inspectoratului Național de Patrulare și unitatea centrală a IGP, după care vor primi legitimațiile și celelalte subdiviziuni polițienești.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By