Un polițist va sta la răcoare pentru că a bătut un bărbat din Ștefan Vodă

inchisoare

Un fost poliţist din Ştefan Vodă a fost condamnat la închisoare cu executare, fiind recunoscut culpabil de comiterea torturii.

Procurorii au stabilit că, în februarie 2011, inculpatul, exercitând funcţia de inspector al Comisariatului de poliţie Ştefan Vodă, fiind implicat în descoperirea unui caz de furt, l-a escortat pe un suspect la comisariatul de poliţie din localitate. Pentru a impune bărbatul să recunoască comiterea furtului, acesta a fost lovit cu pumnii şi picioarele. În urma leziunilor primite, victima s-a ales cu o comoţie cerebrală.

În aprilie 2013, instanţa de fond a încetat procesul penal în privinţa inculpatului.

În urma contestării sentinţei de către procuror, Curtea de Apel Bender l-a condamnat pe poliţist la o pedeapsă non-privativă de libertate, iar procurorii din nou au contestat verdictul.

Astfel, recent, prin decizia Curţii de Apel Chişinău, fostul inspector a fost condamnat pentru comiterea torturii la 3 ani de închisoare cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii de răspundere în organele MAI pe un termen de 2 ani. Prin aceeaşi sentinţă, instanţa a dispus încasarea de la inculpat în folosul părţii vătămate a sumei de 24500 de lei drept prejudiciu moral şi material cauzat prin infracţiune. Decizia este cu drept de atac.

You may also like

Comments are closed.

By