Un polițist are INTERDICȚIE de a părăsi țara. Vezi ce i se incriminează

mita

Un ofiţer de investigaţie al Biroului Crime Grave al Inspectoratului de Poliţie Floreşti este învinuit de procurori de comiterea actelor de corupţie.

Serviciul Nord al Procuraturii Anticorupţie a stabilit că, începând cu luna septembrie curent, ofiţerul a extorcat de la o femeie 500 de dolari pentru a nu înregistra un caz de furt comis de fiul acesteia.

Pe 15 octombrie curent, procurorii şi ofiţerii anticorupţie l-au reţinut pe poliţist imediat după primirea banilor solicitaţi.

Actualmente, ofiţerul, în vârstă de 33 de ani, este cercetat în stare de libertate, având interdicţia de a părăsi localitatea.

Procurorii au înaintat Inspectoratului General de Poliţie un demers privind suspendarea din funcţie a poliţistului până la pronunţarea sentinţei pe acest caz, iar urmărirea penală a fost finalizată, dosarul fiind expediat spre examinare Judecătoriei Floreşti.

Dacă va fi recunoscut vinovat de comiterea infracţiunii încriminate, polițistul riscă o pedeapsă de până la 10 ani închisoare cu amendă de până la 8 mii unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii în organele MAI pe un termen de până la 10 ani.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By