6.1 C
Chișinău
Thursday, October 28, 2021

Angajații MAI vor efectua 14 percheziții în oficiile lui Usatîi! (VIDEO)

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

[dropcap1]Î[/dropcap1]n dimineața zilei de mâine, angajații Ministerului de Interne, împreună cu colaboratorii SIS și PG, urmează să efectueze 14 percheziții în oficiile lui Renato Usatîi, dar și în locuințele membrilor PATRIA. Informația a fost anunțată astăzi, 23 noiembrie de către liderul Patria, în cadrul unei conferințe de presă.

[quote]RENATO USATÎI: “Domnul Recean s-a ținut de cuvânt atunci când a anunțat că de luni vor începe adevăratele probleme ale partidului PATRIA. “[/quote] În debutul conferinței de presă, Usatîi a anunțat despre intențiile MAI de a efectua 14 percheziții la oficiile PATRIA, dar și domiciliile membrilor formațiunii.

Potrivit politicianului, scopul acestor percheziții este “găsirea mai multor arme, a jumătate de sac de grenade, dar și a sumei de 200 de mii de dolari și a încă peste 1000000 de dolari falși, pe care tot ei i-au tipărit.” Politicianul susține că polițiștii au pătruns deja în mai multe oficii al PATRIEI, unde au încercat să pregătească operațiunea, doar că planurile le-au fost dejucate, după ce Usatîi a preîntâmpinat opinia publică despre provocarea MAI.

Totuși, Usatâi susține că perchezițiile urmează să aibă loc, în dimineața zilei de mâine, în cadrul unui dosar penal fabricat de actuala guvernare (NR 2014790143, în baza art 248 a5 – Contrabandă în proporții deosebit de mari ), dosar figuranți ai căruia sunt cel puțin 9  candidați la funcția de deputat, care în mod normal dispun de imunitate oferită prin lege.

Liderul Patria supune că a fost anunțat din timp despre aceste percheziții, dar și despre faptul că polițiștii din Subordinea lui Gheorghe Cavcaliuc au reușit să “convingă” torturând cu ajutorul unei șurubelnițe un “martor” care să dea depoziții pe marginea acestui dosar inventat. Usatîi le-a sugerat polițiștilor onești, procurorilor și colaboratorilor SIS să nu facă jocul actualei guvernări pentru că vor avea de răspuns conform legii după alegerile din 30 noiembrie.

[quote]RENATO USATÎI:Să fi avut noi doar 8 procente, așa cum încearcă să prezinte ei realitatea, atunci fiți siguri că nu era nevoie de asemenea provocări
[/quote] Toate acestea, susține Usatâi, sunt îndreptate întru atingerea unui singur scop – scoaterea din cursa electorală a concurentului care se clasează pe locul doi în sondajele reale, cu 18 % din preferințele alegătorilor.

În același context, Usatâi i-a sugerat lui Vlad Filat, care, consideră el este cel care stă în spatele acestor atacuri, să povestească mai bine lumii cum a cumpărat împreună cu Ilan Shor cele 38 de % din acțiunile Victoria Bank, pe care le-a vândut controversatul om de afaceri Veaceslav Platon.

[dropcap1]T[/dropcap1]otodată, Usatîi le-a transmis tuturor organizațiilor internaționale, dar și misiunilor diplomatice acreditate la Chișinău un mesaj prin care pune deja sub semnul întrebării legitimitatea și reprezentativitatea actualului scrutin, din moment ce actuala putere  încearcă cu orice preț să scoată pe ultima sută de metri unul dintre marii jucători din cursa electorală.

Pe final, după ce a anunțat că în cazul scoaterii din cursa electorală a PATRIEI, va organiza proteste de amploare, Usatîi a declarat: “Le voi demonstra oamenilor din Moldova că dictatura legii poate exista și în țara noastră!”

Moldova24

 

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img