Curtea de Apel a decis: PARTIDUL PATRIA NU RĂMÂNE în cursa electorală

usatii

[dropcap1][/dropcap1] Astăzi, 27 noiembrie 2014, Curtea de Apel a decis să excludă PATRIA din cursa electorală. Decizia a fost anunțată cu câteva minute în urmă în cadrul procesului început astăzi la ora 9.30.

Usatîi declara anterior că soarta PATRIA se va decide la Curtea Supremă de Justiție, pentru că deține informații că va pierde procesul în APEL. Astfel prezicerile lui Usatîi se adeveresc încă o dată, lucru care demonstrează că justiția din Republica Moldova nu se face în sala de judecată ci în alte birouri, la întâlniri secrete.

Totodată, întrebat de presă dacă va scoate lumea în stradă, acesta a spus că va organiza proteste pașnice în cazul în care decizia Instanței va fi una nefavorabilă PATRIEI.  [quote2]”Eu nu mă tem pentru siguranța mea, principala mea preocupare este siguranța oamenilor noștri. Nu voi permite ca cineva să aibă de suferit. Dacă vom organiza proteste acestea vor fi pașnice. Trebuie să analizăm bine . Dar vreau să-i anunț că Usatîi nu va pleca pur și simplu”[/quote2]

 

Moldova 24, amintește că după ce IGP a sesizat la 26 noiembrie 2014 Comisia Electorală Centrală privind o serie de presupuse încălcări în ceea ce ține de transparența finanțării concurentului electoral Partidul Politic Patria, CEC a emis o hotărâre prin care a cerut Instanței să decidă dacă PATRIA trebuie sau nu exclusă din cursa Electorală.

[dropcap2]L[/dropcap2]iderul Partidului Politic Patria a mai spus că atât CEC cât și IGP au acționat la comanda politică a liderilor celor două partide de guvernare., iar pe parcursul campaniei acesta a semnalat nenumărate  acțiuni de constrîngere din partea organelor de forță. Cu toate acestea, Usatîi a făcut un apel către simpatizanții partidului în care a chemat la calm și i-a rugat să nu se lase copleșiți de emoții și provocați, pentru că asta urmăresc autoritățile.

 


Amintim că după ce Comisia Electorală Centrală a decis transmiterea în judecată a dosarului PATRIA, liderul Formațiunii a declarat că măsura dată a fost întreprinsă pentru intimidarea și reprimarea candidaților de pe lista electorală a partidului.

[quote2]“Cel mai probabil, în timp apropiat vor avea loc acțiuni de reprimare din partea organelor de forță. Anume din acest motiv CEC a decis să ne scoată imunitatea de candidați electorali. Vor organiza percheziții și cel mai probabil ne vor închide. Deja pentru mine e clar ce va decide Curtea de Apel – va menține în vigoare decizia CEC.”[/quote2]

Sesizarea IGP, în baza căreia CEC a decis înlăturarea din cursa electorală a Partidului Patria și trimiterea cauzei în judecată.

1 2 3 4 5 6 7

Moldova24

You may also like

Comments are closed.

By