Ucraina: Noi rămășițe umane, DESCOPERITE la locul prăbușirii avionului Boeing 777

avion

O echipă de experți olandezi a descoperit marți noi fragmente umane la locul prăbușirii avionului Boeing 777, aparținând companiei Malaysia Airlines, care s-a prăbușit la 17 iulie în estul Ucrainei, cu 298 de persoane la bord, relatează agenția de presă Ria Novosti, citată de Agerpres.

Fragmentele au fost găsite în locul în care după căderea avionului a izbucnit un incendiu, a precizat șeful echipei de experți olandezi, Pieter-Jaap Aalbersberg, pentru postul de televiziune NOS. El nu a specificat însă rămășițele câtor pasageri au fost descoperite, adăugând doar că localnicii au predat misiunii sale documentele de identitate a două persoane.

Acțiunile de strângere a fragmentelor avionului malaezian în estul Ucrainei au fost amânate în data de 6 noiembrie, după ce experți olandezi au descoperit noi rămășițe umane la locul tragediei. Acestea au fost trimise mai întâi la Harkov, iar, apoi, în Olanda.

Ulterior, purtătorul de cuvânt al misiunii de monitorizare a OSCE în estul Ucrainei, Michael Bochurkiv, a declarat că experții vor continua să adune fragmente ale aparatului de zbor în zilele următoare, fără să indice însă o dată precisă. Referitor la trupurile pasagerilor care s-ar mai putea afla la locul prăbușirii avionului malaiezian, el a admis că nu toate rămășițele umane vor putea fi descoperite.

Aeronava Boeing 777, aparținând Malaysia Airlines, a fost doborâtă de o rachetă la 17 iulie în Ucraina, în timp ce survola o zonă controlată de rebeli. Kievul și Occidentul afirmă că aparatul de zbor, care efectua o cursă pe ruta Amsterdam—Kuala Lumpur, a fost doborât de o rachetă de tipul Buk, furnizată insurgenților de Rusia. Moscova a dezmințit și a acuzat la rândul său forțele ucrainene că ar fi responsabile de această catastrofă.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By