9 C
Chișinău
Tuesday, April 20, 2021

TIMOFTI și Consiliul Suprem de Securitate cu ochii pe concurenții electorali: “Sunt persoane care nu acționează în interesele RM”

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

timoftiPreședintele țării, Nicolae Timofti a convocat astăzi Consiliul Suprem de Securitate privind eventualele provocări din actuala campanie electorală. Potrivit purtătorului de cuvânt al preşedintelui, Vlad Ţurcanu, la moment există câteva partide politice și persoane care acționează împotriva interesului statului și a cetățenilor. Țurcanu, însă, a refuzat să ofere careva nume.

”Sunt persoane care nu acționează în interesele RM, încercând să destabilizeze situația prin mesaje care distorsionează realitățile din RM și încearcă să inducă pe agenda publică informații false, de natură să manipuleze cetățenii în perioada preelectorală”, a declarat Vlad Țurcanu, menționând că în cadrul ședinței de astăzi toate instituţiile statului ce vizează domeniul securităţii au primit recomandări în acest sens.

Potrivit lui Țurcanu, Ministerul Justiției și Comisia Electorală Centrală urmează să decidă dacă persoanele sau formațiunile politice vizate trebuie excluse din cursa electorală.

”Dacă nu a fost exclus niciun concurent electoral, înseamnă că nu au fost întrunite toate condițiile ca să se recurgă la o asemenea măsură radicală, ceea ce nu înseamnă că nu au existat până acum. Au fost cazuri când acțiunile unor concurenți electorali au fost la limită, dar probabil nu au fost atât de pregnante”, a adăugat purtătorul de cuvânt al preşedintelui.

Amintim că acum câteva zile, Serviciul de Informaţii şi Securitate a avertizat că în ultimul timp se înregistrează o activizare a unor forţe ”în direcţia subminării cadrului naţional de securitate. Interesul meschin al acestora, pe palier intern cât şi de sorginte externă fiind orientat expres spre generarea de destabilizări a echilibrului social în contextul alegerilor parlamentare din 30 noiembrie”.

Moldova24

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img