4.2 C
Chișinău
Tuesday, September 28, 2021

SUA SUSȚINE acțiunile Republicii Moldova

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img
Viceprim-ministrul, ministrul Economiei Andrian Candu a avut o întrevedere cu Alexander  Kasanof,  directorul Oficiului pentru Afaceri est-europene din cadrul Biroului pentru Afaceri Europene și Eurasiatice al Departamentul de Stat din Statele Unite ale Americii. Discuția a cuprins mai multe subiecte ce vizează securitatea energetică a Republicii Moldova, relațiile cu țările vecine, reformele inițiate și alte chestiuni importante de pe agenda bilaterală.Oficialul american a manifestat un interes sporit față de modul în care evoluează relațiile comerciale dintre Republica Moldova cu SUA și în ce măsură partea americană poate asigura unele aspecte de securitate energetică a țării noastre.

În acest context Alexander Kasanof a precizat că SUA este dispusă să ofere suportul necesar și încurajează acțiunile Republicii Moldova ce au ca scop întărirea securității energetice a țării.

Vicepremierul l-a informat despre efectele embargoului impus de Rusia produselor moldovenești, precizând că motivele discutate cu cei ce le aplică sunt strict de ordin politic și o răzbunare față de decizia semnării Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană.

Tot în cadrul întâlnirii de astăzi vicepremierul a solicitat susținere și pentru atragerea investitorilor americani în Republica Moldova.

Oficialul American a dat asigurări că SUA va susține recalibrarea politicii economice și a recomandat să fie creat un climat de afaceri favorabil pentru ca investitorii americani să penetreze această piață.

SURSA: MEC

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img