Șoferul care era cît pe ce să tamponeze o mamă și un copil la Peresecina, IDENTIFICAT ȘI SANCȚIONAT

peresecina

În seara zilei de ieri a fost identificat șoferul automobilului de model “Opel Corsa”, care acum o zi, era cît pe ce să tamponeze o mamă cu un copil chiar pe trecerea pietonală. Incidentul a avut loc pe traseul Chișinău-Orhei, în localitatea Peresecina.

Potrivit Inspectoratului Național de Patrulare, șoferul nedisciplinat, de 41 de ani, este locuitor al satului Ivancea, raionul Orhei. La momentul depistării șoferului, acesta nu dispunea de revizia tehnică a automobilului, pentru care fapt legea prevede sancțiune sub formă de amendă în mărime de pînă la 400 lei cu aplicarea a 3 puncte de penalizare. Totodată, șoferul se deplasa cu automobilul, ignorînd cerințele art.229 aln.3 Cod Contravențional al RM, “exploatarea vehiculului care nu este asigurat de răspundere civilă în modul stabilit”, încălcare ce se sancționează cu amendă de pînă la 200 lei cu aplicarea a 3 puncte de penalizare.

Materialul acumulat pentru multiplele încălcări comise de către șofer va fi remis instanței de judecată pentru luarea unei decizii. Șoferul riscă de a fi privat de dreptul de a conduce mijlocul de transport pentru o perioadă de la 6 luni la un an.

You may also like

Comments are closed.

By