Socialiștii ies în stradă // Mîine TOATĂ MOLDOVA va fi CUPRINSĂ DE PROTESTE!

protest-curtea-constitutionala

Mîine, 9 noiembrie, ora 11.00, Socialiștii împreună cu susținătorii săi vor organiza acțiuni de protest în masă în cele mai mari centre administrative din Moldova: Bălți, Ungheni, Cahul. Socialiștii vor protesta împotriva guvernării iresponsabile și lașe, care, semnînd devastatorul Acor de Asociere cu UE a lăsat producătorii agricoli din Moldova fără piețe de desfacere și compensații în prag de iarnă, precum și a lipsit cîteva sute de mii de cetățeni ai Moldovei, aflați la muncă în Rusia de dreptul la vot.
La protest se prevede participarea a cîteva mii de cetățeni, inclusiv fermieri și reprezentanți ai migranților de peste hotare.
Este invitată presa.
Amintim, că începînd cu 27 octombrie curent socialiştii au organizat proteste în majoritatea raioanelor din țară. Socialiştii au înaintat mai multe obiecţii faţă de Guvernarea actuală:

– 700 000 de cetăţeni ai Moldovei, aflaţi în Rusia, au fost lipsiţi de dreptul la vot.

– 150 mii de pensionari cu paşapoarte de tip vechi au fost lipsiţi de dreptul la vot!

– 90% din fermieri şi producători agricoli riscă să rămînă fără compensaţii, deoarece Guvernul a promis, dar oferă banii doar celor „loiali”.

În cadrul acţiunilor de protest socialiştii insistă asupra:

1) suspendării imediată a punerii în aplicare a Acordului de Asociere cu UE și demararea negocierilor cu Federația Rusă la cel mai înalt nivel în vederea revenirii mărfurilor moldovenești pe piața rusă;
2) deschiderea în cel mai scurt timp în Federația Rusă a unui număr de secții de votare proporțional cu numărul total de cetățeni moldoveni migranți în străinătate;
3) Prelungirea posibilităţii de a vota cu paşapoartele de tip vechi pînă la 1 iulie, 2015;
4) Asigurarea de compensaţii TUTUROR producătorilor , nu doar celor loiali puterii.

Serviciul de presă al PSRM

You may also like

Comments are closed.

By