21.2 C
Chișinău
Monday, June 21, 2021

Se caută o casă de protocol pentru Klaus Iohannis. Unde se va muta noul președinte al României

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Luxul lui B?sescu. Trei milioane de euro pentru casele pre?edintelui

Până la instalarea oficială la Cotroceni, noului preşedinte al României i se caută în această perioadă şi o reşedinţă oficială pentru cei 5 ani de mandat. În prezent, varianta de lucru este aceea a instalării familiei Ioahannis în aceeaşi vilă în care au locuit în ultimii 10 ani Maria şi Traian Băsescu. Potrivit unor surse oficiale, până la această dată Secretariatul General al Guvernului român nu a primit o notificare din partea Preşedinţiei privind data la care preşedintele în funcţie ar intenţiona să se mute într-o altă locuinţă.

După încheierea mandatului, Traian Băsescu are dreptul la o casă de protocol atribuită însă de Guvernul român. Vila Lac 3 în care locuieşte acum Băsescu este considerată, în stadiul de pregătire a mutării lui Iohannis, cea mai convenabilă pentru viitorul preşedinte având în vedere echiparea sa cu dispozitive de protecţie şi amplasarea într-o zonă ferită din Cartierul Primăverii.

Varianta B luată în calcul este vila vecină, Lac 2, cu o suprafaţă mult mai mare, desfăşurată pe un singur nivel, dar incomplet amenajată. Vila Lac 2 a fost folosită, în ultimii ani, pentru cazarea oaspeţilor de seamă care au vizitat România. Impresionanta reşedinţă a fost construită în 1963 din ordinul liderului comunist Gheorghe Ghiorghiu-Dej şi are peste 2.000 de metri pătraţi. Ea a intrat, de curând, în renovare.

În privinţa protecţiei, atât Klaus Iohannis cât şi soţia sa au deja dispozitive SPP care le asigură securitatea. Variante de lucru există şi pentru situaţia în care Carmen Iohannis nu se va muta de la începutul mandatului soţului său la Bucureşti, intenţia sa fiind aceea de a-şi păstra postul de profesor de engleză încă o perioadă. Într-o situaţie similară, în care fostul premier Emil Boc nu şi-a adus soţia la Bucureşti, SPP i-a asigurat acesteia protecţia permanentă la Cluj-Napoca, printr-un dispozitiv special, timp de trei ani, notează voceatransilvaniei.ro.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img