Scrutinul parlamentar din 30 noiembrie 2014 va fi monitorizat de circa 4000 de observatori

alegeri
Scrutinul de duminică va fi monitorizat de 3192 persoane, acreditate în calitate de observatori naţionali din partea a 24 de organizaţii, potrivit CEC. Din nuărul total, 29 persoane au fost acreditate în calitate de observatori naţionali din partea a 6 concurenţi electorali, care vor monitoriza desfăşurarea procesului electoral în secţiile de votare constituite în afara ţării.

De asemenea, Comisia Electorală Centrală a acreditat în calitate de observatori internaţionali 816 persoane din partea a 57 organizaţii internaţionale:

38 persoane – din partea a 15 autorităţi electorale;
149 de persoane – din partea a 13 organizaţii non-guvernamentale din 9 ţări;
116 persoane – din partea a 18 misiuni diplomatice acreditate în RM;
513 persoane – din partea a 11 organizaţii internaţionale guvernamentale, dintre care 382 persoane din partea Biroului OSCE pentru Instituţii Democratice şi Drepturile Omului (OSCE/BIDDO), inclusiv membri ai Adunării parlamentare OSCE, reprezentanţi ai 42 de ţări.

În activitatea lor persoanele acreditate se vor călăuzi de Constituţia Republicii Moldova, Codul electoral, Regulamentul privind statutul observatorilor şi procedura de acreditare a acestora, aprobat de CEC, precum şi de tratatele internaţionale la care Republica Moldova este parte.

You may also like

Comments are closed.

By