SCANDAL // Mai mulți LIBERALI ARESTAȚI de regimul de la TIRASPOL

Varnita RMN Bender 9

Partidul Liberal informează că astăzi, 8 noiembrie 2014, candidatul PL la funcția de deputat, Vladimir Meleca, Președintele Organizației Teritoriale PL Tiraspol, Denis Cârlig, Președintele Tineretului Liberal Tiraspol, candidat PL la funcția de deputat, Irina Gataniuc, secretara OT PL Tiraspol și tânărul liberal Victor Fanachi au fost reținuți de către așa-numitele organe de control separatiste la trecerea Coșnița-Dubăsari.

Aceștia sunt ținuți sub arest și le-au fost confiscate materialele promoționale pe care le aveau cu ei. Partidul Liberal condamnă reținerea și arestarea membrilor PL Vladimir Meleca, Denis Cârlig, Irina Gataniuc și Victor Fanachi. Aceasta este, probabil, o acțiune coordonată de către Moscova, pentru a crea tensiuni în regiune și a destabiliza situația.
Până în acest moment aceste 4 persoane se află sub arest și nu se cunoaște cât timp vor mai fi reținute.
Atenționăm că în conformitate cu prevederile art. 46 alin. (5) Pe durata perioadei electorale, candidaţii nu pot fi concediaţi ori transferaţi la o altă muncă sau funcţie fără acordul lor, precum şi nu pot fi traşi la răspundere penală, arestaţi, reţinuţi sau supuşi unor sancţiuni administrative fără consimţământul organului electoral care i-a înregistrat, cu excepţia cazurilor de infracţiuni flagrante.
În acest sens solicităm următoarele:

1. Intervenţia neîntârziată a Comisiei Electorale Centrale pentru eliberarea candidaţilor;
2. Sesizarea tuturor organelor de drept abilitate întru soluţionarea acestei ilegalităţi.

You may also like

Comments are closed.

By