6.1 C
Chișinău
Thursday, October 28, 2021

SCANDAL cu implicarea lui Filat, Shor și Platon sau Cine a preluat Victoria Bank ?

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Vlad Filat, împreună cu Ilan Shor sunt cei care au preluat de la Veaceslav Platon cele 38 la sută din acțiunile Victoria Bank. Informația a fost făcută publică de către liderul Partidului Politic Patria – Renato Usatîi.

Potrivit politicianului, deși presa a scris despre faptul că Veaceslav Platon a vândut acțiunile sale pe care le deținea la Victoria Bank, a evitat sau nu a știut ce să scrie despre noul proprietar al acestor acțiuni. Usatîi susține că acesta este Vlad Filat împreună cu Ilan Shor, or anume ei sunt cei care au achiziționat pachetul de acțiuni de la controversatul om de afaceri. Astfel se explică și acțiunile Băncii de Naționale a Moldovei care a autorizat tranzacția. RENATO USATÎI: “Este interesant cum într-o singură zi, banca Națională a Moldovei a autorizat această tranzacție”

Deși Filat își dorește să ascundă cu orice preț aceste informații, mai ales acum, în campania electorală, acest lucru nu i-a reușit însă, susține politicianul. Totodată acesta sugerează că liderul liberal-democrat încearcă să-l ajungă pe Vlad Plahotniuc din urmă, însă mare îi va fi surpiza când după alegeri va fi taxat penal pentru avântul cu care își adună acum averile.

Usatîi a mai făcut publică o informație care l-ar putea duce pe Vlad Filat în fața instanței – este vorba despre modul în care au fost “legalizate” acțiunile Victoria Bank. Și anume, după ce în presă au apărut informații potrivit cărora afacerea Caravita este gestionată de nepotul lui Vlad Filat, acesta a decis să nu o dea în bară și de data asta.

În cazul Victoria Bank, Filat a înregistrat acțiunile procurate de la Veaceslav Platon după o firmă ofshore din Cipru. Problema constă în faptul că fondatori ai acestei firme sunt figuranții dosarului Magnițki – cazul spălării a sute de milioane de dolari din Federația Rusă prin intermediul băncilor din Moldova.

Potrivit lui Usatîi, anume din cauză că Vlad Filat încearcă să ascundă minuțios afacerea Victoria Bank, acesta distrage atenția opiniei publice prin atacurile asupra lui Usatîi, dar și prin panica creată în societate vis-a-vis de existența unor factori de destabilizare a situației social-politice, într-un cuvânt repetarea Majdanului la Chișinău.

Moldova24

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img