Satisfacția de astăzi a președintelui Timofti

timofti

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti a salutat ”cu satisfacție actul de ratificare de către Parlamentul European a Acordului de Asociere dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană”, potrivit unui comunicat al Președinției.

Cu această ocazie șeful statului a felicitat cetățenii țării, care au demonstrat unitate în susținerea parcursului european al Republicii Moldova.

”Președintele Nicolae Timofti apreciază votul parlamentarilor europeni drept o recunoaștere a progreselor înregistrate de țara noastră pe calea reformelor democratice și, totodată, un pas important în consolidarea procesului de integrare politică și economică dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană.

Președintele țării consideră că rezoluția adoptată de Parlamentul European, care stipulează că semnarea și ratificarea Acordului de Asociere „nu reprezintă un obiectiv final al relației dintre Republica Moldova și UE”, creează condiții favorabile pentru solicitarea în viitorul apropiat a statutului de țară candidat pentru aderare la Uniunea Europeană”, se mai spune în comunicat.

Amintim că, astăzi, 529 de deputați din Parlamentul European au votat pentru ratificarea Acordului de Asociere RM-UE.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By