Rusia creează în estul Ucrainei un poligon pentru antrenarea insurgenţilor

ucraina

Serviciul ucrainean de securitate (SBU) a acuzat joi Rusia că desfăşoară o operaţiune privind crearea unui poligon în estul Ucrainei în vederea antrenării insurgenţilor proruşi, relatează agenţia oficială ucraineană Ukrinform, în pagina electronică.

„Rusia desfăşoară operaţiunea Domino pentru antrenarea militară a insurgenţilor pe teritoriile ocupate în Doneţk şi Lugansk”, a declarat un oficial din cadrul SBU, Markian Lubkivski.

„Serviciile de contraspionaj au aflat că liderii insurgenţi încearcă să transfere în Ucraina un poligon din regiunea rusă Rostov, pentru a-i antrena militar pe alţi separatişti direct în regiunile Doneţk şi Lugansk”, a adăugat el, menţionând că „aceasta este o operaţiune numită Domino, care este finanţată din bugetul federal al Rusiei”.

Lubkivski a afirmat că serviciile speciale ucrainene au reuşit să afle numele şi rangurile participanţilor principali la această operaţiune.

Potrivit, oficialului ucrainean, ultimul convoi rus care a intrat în Ucraina săptămâna trecută transporta, de fapt, echipamente pentru acest poligon.

sursa: Mediafax

You may also like

Comments are closed.

By