REPRESIUNI POLITICE // USATÎI: Autoritățile refuză să ofere PATRIEI dreptul la justiție!

petkov

[dropcap1]R[/dropcap1]eprezentanții PATRIA încă nu au la mână decizia motivată a Curții de Apel privind scoaterea din cursa electorală a Partidului Politic Patria. Acest lucru nu le permite juriștilor formațiunii să atace decizia la Curtea Supremă de Justiție. Potrivit repezentanților PATRIA, deși ieri, la Curtea de Apel li s-a promis că decizia motivată le va fi înmânată la ora 8.30 dimineața, nici la ora actuală, documentul nu le-a fost eliberat.

[dropcap2]P[/dropcap2]rintr-o postare pe Facebook, liderul Patria Renato Usatîi atrage atenția tuturor observatorilor internaționali asupra faptului că Partidului Politic Patria îi este refuzat dreptul la justiție. Usatîi susține însă că va lupta până la capăt.

Amintim că, după ce au parvenit anumite informații, potrivit cărora liderul PATRIA urma să fie reținut de regim, acesta a părăsit țara și se află în afara hotarelor Republicii Moldova. Drept confirmare a faptului că informația a fost una veridică servesc perchezițiile din dimineața zilei de astăzi, efectuate la domiciliul lui Alexandr Atamanenco, figurant al dosarului PATRIA emis de CEC, la indicațiile IGP, către Curtea de Apel. Totodată, unul dintre apropiații lui Renato Usatîi a fost escortat de către procurori, pe marginea unuia dintre multiplele dosare intentate politicianului – Dosarul filării comisarului de bălți Vasile Ganzii.

[dropcap1]S[/dropcap1]taff-ul electoral al PATRIA anunță, de asemenea, că în toate raioanele țării au loc astfel de acțiuni, iar unii membri de partid sunt deja impuși abuziv să scrie cereri de eliberare din funțiile pe care le dețin.

În același context, atît Usatîi, cât și reprezentanții acestuia a chemat lumea la calm și a adresat mesaje prin care roagă simpatizanții PATRIA să nu se lase provocați la violențe.

Moldova24

You may also like

Comments are closed.

By