REPLICĂ pentru Chirtoacă // Poliția NU STĂ CU MÂINILE ÎN SÂN: Protestatarii de la Primărie riscă închisoare

primaria

Direcţia de Poliţie a mun.Chişinău a anunțat despre iniţierea unei cauze penale în conformitate cu prevederile art. 287, alin.2 “Huliganism” Codul penal al RM. Astfel, sunt investigate şi documentate acţiunile ilegale ale persoanelor care au perturbat activitatea Primăriei. Anunțul vine în urma acuzațiilor edilului capitalei, Dorin Chirtoacă, aduse în cadrul unei conferințe de presă, precum că poliția nu reacționează și nu întreprinde nimic pentru a scoate protestatarii din sediul instituției.

Potrivit poliției, la moment se întreprind acţiuni procesual-penale prevăzute de lege pentru atragerea la răspundere a persoanelor care ar fi organizat şi iniţiat scandalul.

Conform legislaţiei în vigoare, veteranii războiului de pe Nistru, care nu părăsesc Primăria de câteva zile, riscă o pedeapsă sub formă de amendă în mărime de la 8 000 la 20 000 lei sau privare de libertate pe un termen de până la 5 ani.

Menționăm că și PLDM a emis ieri un comunicat de presă în care califică drept mincinoase declaraţiile primarului general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă: „Îl îndemnăm pe edilul capitalei să se menţină în limitele unui comportament corect şi civilizat, cu atât mai mult cu cât suntem în plină campanie electorală. De asemenea, chemăm instituţiile abilitate ale statului să facă uz de atribuţiile legale pentru depăşirea situaţiei de la primăria capitalei.”

Amintim că refugiații transnistreni cer privatizarea gratuită a apartamentelor în care locuiesc, repartizate anterior de municipalitate.

veterani3

veterani

veterani5

veterani -ziarulnational

vetarani5

veterani -ziarulnational

veterani4

veterani7

veterani55

foto: moldova24.info / ziarulnational.md / realitatea.md

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By