Renato Usatîi adună săli pline de studenți

usatii

Liderul partidului „Patria” s-a întâlnit cu studenţii Institutului de Relaţii Internaţionale, Universităţii Agrare şi Universităţii din Tiraspol.
DSC_1351 (Copy)

Renato Usatîi a avut întâlniri cu studenţii a trei instituţii superioare de învăţământ din ţară. Dacă la Universitatea din Tiraspol în sală au fost prezenţi doar câţiva dintre cei mai curajoşi studenţi, toţi fiind avertizaţi că ar putea fi sancţionaţi dacă vor veni la întâlnirea cu Usatîi, atunci la Universitatea Agrară şi la Institutul de Relaţii Internaţionale sălile au fost arhipline. Ce obiective şi-a propus în domeniul politicii de tineret? Aceasta este întrebarea care îi frământă pe studenţii, dar şi pe Renato Usatîi, care susţine că ţara va avea specialişti buni doar după ce va îmbunătăţi sistemul de învăţământ superior.
DSC_1293 (Copy)
Politicianul este convins că studiile universitare trebuie să fie gratuite în proporţie de 70 la sută, iar tinerii capabili şi talentaţi trebuie să beneficieze de astfel de privilegii, demonstrând prin cunoştinţe dreptul de a face studii din contul statului.

”Studiile universitare trebuie să fie gratuite în proporție de 70%, iar tinerii capabili de performanțe înalte trebuie să fie primii care să beneficieze de studii achitate din bugetul de stat, datorită cunoștințelor lor. Totodată trebuie să restabilim învățământul mediu de specialitate. Avem foarte mulți juriști și economiști, dar de fapt nu toți pot activa în aceste domenii și nici nu toți își doresc. Avem foarte mulți specialiști în aceste domenii, astfel că absolvenții de la economie sau drept nu își găsesc un loc de muncă și rămân șomeri sau muncesc în alte domenii.” De aceea este necesar să creăm un sistem eficient de formare a specialiștilor, școlile profesionale și de meserii trebuie să fie atractive pentru tineri. Și asta pentru că avem mulți tineri talentați care își doresc o să obțină o meserie, plus că avem și o mare necesitate de astfel de specialiști. ” – a declarat Renato Usatîi.
DSC_1363 (Copy)
Potrivit liderului partidului ”Patria”, este necesar ca bursele studenților să fie pe măsura necesităților tinerilor pe parcursul unui an de studii.

”Vă mulțumesc tuturor pentru încredere și primirea de care am avut parte aici la voi, împr

You may also like

Comments are closed.

By