Recean sare la gâtul veteranilor care au protestat la Aeroport

recean

Ministrul de interne, Dorin Recean a calificat drept provocare incidentul de ieri de la Aeroportul Internațional Chișinău când un grup de veterani ai războiului de pe Nistru l-au blocat pe liderul separatist de la Tiraspol când acesta intenționa să zboare la Moscova.

Potrivit radiochisinau.md , Recean a anunțat că MAI, împreună cu SIS, monitorizează cu atenție situația pentru a preîntâmpina orice provocări în special în contextul situației din regiune.

De celaltă parte analistul politic Oazu Nantoi constată că statul țara noastră nu are o poziție oficială în ce privește „fenomenul conflictul transnistrean”. Solicitat de Ziarul NAȚIONAL să comenteze incidentul de ieri, Nantoi a declarat că „salută” gestul veteranilor.

Oazu Nantoi

Oazu Nantoi

„Salut faptul că veteranii care și-au jertfit sănătatea pentru țară, care au pierdut camarazi de luptă, au întreprins o acțiune care demonstrează absurditatea situației când noi, ca niște lași, le permitem unor marionete rusești să zboare la Moscova după instrucțiuni despre cum să-și bată joc de noi”, a declarat analistul politic.

Oazu Nantoi a ținut să amintească mai multe cazuri care ar fi trebuit să determine autoritățile R. Moldova să adopte o poziție oficială vizavi de conflictul transnistrean, printre care decizia CEDO din anul 2004 în cazul Ilașcu prin care Rusia este declarată responsabilă de situația din stânga Nistrului, raportul Baroului de avocați din New York din anul 2007 despre conflictele înghețate, moartea lui Vadim Pisari, hărțuirea școlilor cu predare în limba română din stânga Nistrului de către administrația nerecunoscută de la Tiraspol etc.

„Dar statul R. Moldova se declară neputincios”, concluzionează analistul politic.

Deschide.md amintește că aseară un grup de veterani ai războiului de pe Nistru a blocat intrarea în sala VIP de la Aeroportul Internațional Chișinău pentru a nu-i permite liderului separatist Evghenii Șevciuk să zboare la Moscova. Liderul separatist a fost condus la avion de poliția de frontieră, prin intrarea de serviciu.

sursa: deschide.md

 

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By