Promisiunile lui Dodon după discuțiile cu Rogozin

dodon rogozin

Revenit din Rusia, socialistul Igor Dodon a declarat că împreună cu Zinaida Greceanîi au avut mai multe întîlniri oficiale şi neoficiale cu demnitarii ruşi, în special întrevederea cu viceprim-ministrul FR, Dmitri Rogozin. Potrivit lui Dodon, au fost puse în discuţie mai multe subiecte importante: revenirea producţiei moldoveneşti pe pieţele ruseşti, problemele migranţilor moldoveni, contractul de livrare a gazelor ruseşti în Moldova, colaborarea în sfera umanitară etc.

„Cunoaşteţi că una din probleme a fost parţial soluţionată. Serviciul Federal de Migraţie a adoptat o decizie, care prevede că, pînă la 30 noiembrie, toţi migranţii muncitori cu încălcări ale legislaţiei migraţioniste pot veni în Moldova, după aceasta se pot întoarce în Rusia, cu începere din 1 decembrie, pentru a-şi relua acolo activitatea de pe foaie curată. În aceste zile, zeci de mii de cetăţeni revin în Moldova”, a declarat Igor Dodon în cadrul unei conferințe de presă.

În cadrul întrevederii cu reprezentantul special al preşedintelui Rusiei pentru Transnistria, Dmitri Rogozin au discutat și despre reluarea exporturilor produselor moldoveneşti pe pieţele ruseşti.

“Ţin să vă informez că exporturile pot fi şi vor fi reluate după alegeri. Acest lucru ţine în mod nemijlocit de deciziile noului Guvern. Totuşi, toată lumea trebuie să înţeleagă că, atîta timp cît acordurile care au fost semnate cu UE, nu vor fi anulate, şansele de revenire pe pieţele ruseşti sînt foarte modeste”, a menţionat liderul PSRM.

Totodată, Igor Dodon a dat asigurări că formaţiunea pe care o conduce îşi asumă obligaţia de a denunţa Acordul de Asociere şi de Liber Schimb Comercial cu Uniunea Europeană imediat după alegeri şi reluarea relaţiilor comerciale cu Rusia. În cadrul întrevederii cu Dmitri Rogozin, liderii PSRM au discutat despre livrările de gaze ruseşti în Moldova și despre posibilitatea unei reduceri ulterioare a preţurilor la carburanţi.

„Reiterez faptul că socialiştii susţin ferm ideea că Moldova nu trebuie să stea în genunchi în faţa nimănui, nici în faţa Estului, nici în faţa Vestului. În activităţile lor, socialiştii vor pune în prim-plan interesele naţionale ale ţării noastre. În prezent, apropierea de Rusia trebuie să fie o prioritate pentru ţara noastră. Majoritatea societăţii moldoveneşti este convinsă că Moldova va deveni un stat prosper doar alături de o Rusie puternică”, a declarat liderul PSRM.

You may also like

Comments are closed.

By