Procuratura insistă ca doi cetățeni străini să stea la răcoare câte 21 de ani. Vezi MOTIVUL

judecata

Un italian şi o persoană cu dublă cetăţenie (a Norvegiei şi Federaţiei Ruse), care acum doi ani au fost condamnaţi de Judecătoria Centru la cîte 21 de ani închisoare pentru proxenetism, pornografie infantilă, trafic de fiinţe umane şi trafic de copii au contestat sentinţa, pe care au considerat-o ca fiind prea aspră. Astfel, recent, Curtea de Apel Chişinău le-a redus din pedepse, aplicîndu-le cîte 18 ani de detenţie. Procuratura anunţă că va contesta decizia Curţii de Apel la Curtea Supremă de Justiţie şi va solicita menţinerea sentinţei primei instanţe.

Amintim că, în primăvara anului 2012, în baza probelor prezentate de Procuratura Generală, instanţa de judecată i-a condamnat pe cei doi cetăţeni străini la cîte 21 de ani închisoare, iar pe alţi trei – cetăţeni ai Republicii Moldova la pedepse a cîte 10, 11 şi 18 ani de închisoare.

Potrivit rechizitoriului, procurorii au identificat cetăţeanul Italiei care se afla pe teritoriul Republicii Moldova sub pretextul iniţierii unor afaceri în domeniul turismului. În rezultatul investigaţiilor s-a constatat că în anul 2000, acesta a fost condamnat pe teritoriul Italiei pentru raporturi sexuale cu minori. Folosind legenda selectării copiilor pentru includerea într-o echipă de fotbal din Italia, inculpatul recruta copii din familii social vulnerabile în scop de exploatare sexuală. În rezultatul acţiunilor de intervenire a organelor de drept s-a reuşit reţinerea şi ulterioara arestare a cetăţeanului Italian în momentul tentativei de abuzare sexuală a unui băiat în vîrstă de 13 ani.

De asemenea, a fost identificat cetăţeanul Norvegiei, care deţinea concomitent şi cetăţenia Federaţiei Ruse, la fel suspectat de recrutarea copiilor în scopul exploatării sexuale pe teritoriul Republicii Moldova. În rezultatul investigaţiilor s-a constatat, că acesta venise în ţara noastră cu scopul instituirii unei reţele de oferire a serviciilor de turism sexual pentru persoane de orientare netradiţională.

În scopul, promovării serviciilor de turism sexual pentru persoane cu orientare sexuală netradiţională, inculpatul a creat un site pe care a plasat profilurile unui grup de băieţi minori, originari din R.Moldova. Pentru serviciile sexuale acordate beneficiarii achitau organizatorului turului turistic în mediu 500 euro, dintre care minorilor le revenea de la 150 lei pînă la 500 lei. Victimele recrutate şi exploatate sexual erau băieţi în vîrsta de 14 – 17 ani, din familii social-vulnerabile, unii din ei fiind originari din regiunea Transnistreană.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By