Președintele Austriei: „Moldova este o țară care se dezvoltă, cu șanse reale de a înainta pe drumul spre UE”

austria

Declarația a fost făcută de Președintele Austriei, Heinz Fischer, la întrevederea cu Prim-ministrul Iurie Leancă. Oficialii au discutat despre agenda europeană a țării noastre, atragerea investițiilor austriece în economia moldovenească, impulsionarea dialogului politic, evoluțiile din regiune etc.

Președintele Heinz Fischer a salutat eforturile țării noastre de accede în parcursul european. Oficialul a menționat că Republica Moldova este o țară care se dezvoltă, cu o economie în creștere, cu proiecte sociale menite să asigure oamenilor o viață mai bună. Șeful instituției prezidențiale de la Viena a apreciat relațiile bilaterale drept pozitive și a spus că acestea se dezvoltă continuu, fiind în ascensiune.

Vizita lui Heinz Fischer este calificată drept una deosebit de importantă, deoarece este prima vizită a unui șef de stat austriac în țara noastră, de la stabilirea relaţiilor diplomatice bilaterale. În contextul acestei vizite, astăzi, la Chișinău are loc un forum economic moldo-austriac, la care participă companii din ambele state. La eveniment, se pune accent pe subiecte precum infrastructura şi energia, şansele de dezvoltare a proiectelor şi investiţiilor în agricultură. Austria se situează pe locul 11 în topul ţărilor din Uniunea Europeană în care Moldova face exporturi.

Moldova și Austria au încheiat până acum 16 tratate internaţionale. Principalele domenii de interes comun sunt cooperare economică, evitarea dublei impuneri, servicii aeriene, combaterea criminalităţii, protecţie socială și agricultură.

You may also like

Comments are closed.

By