POZIȚIA UE: Excluderea PATRIEI din cursa electorală, ridică semne de îngrijorare

тапиола

Șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova a declarat într-un interviu pentru NewsMaker.md că excluderea Patriei din cursa electorală ridică semne de îngrijorare, iar UE speră ca alegerile din 30 noiembrie se vor desfășura după normele democratice:

“Uniunea Europeană a luat act de decizia Curții de Apel prin care a fost anulată înregistrarea Partidului Politic Patria, din cauza unor nereguli financiare care contravin legislației electorale din Republica Moldova. Schimbarea listei electorale în ajun de alegeri ridică semne de îngrijorare. UE își exprimă speranța că alegerile din 30 noiembrie se vor desfășura după normele democratice și standardele UE”, a declarat Tapiola

Amintim că aterior, referindu-se la cazul PATRIA, atît Ambasada SUA la Chișinău, cât și Ministerul de Externe al Federației ruse și-au exprimat profunda îngrijorare vizavi de procesul democratic din Republica Moldova și respectarea normelor democratice în cazul scrutinului din 30 noiembrie.

În aceste clipe un complet de judecători ai Curții Supreme de Justiție, prezidat de Mihai Poalelungi, decide dacă PATRIA va participa sau nu la Alegeri.
Moldova24 vă va ține la curent cu desfășurarea evenimentelor.

Moldova24

You may also like

Comments are closed.

By