Poliția reacționează: Șoferul de la Guvern care a fost la un pas să tamponeze un echipaj al inspectorilor de patrulare, va fi SANCȚIONAT

accident

Inspectoratul Național de Patrulare s-a autosesizat după ce în presă au apărut imagini video din care se vede cum un automobil al Guvernului ar fi putut provoca un accident pe unul din traseele din țară. Mașina Executivului a fost la un pas de a lovi din plin un echipaj al poliției rutiere. Potrivit INP, șoferul urmează a fi sancționat.

”Inspectoratul Național de Patrulare are în procedură de constatare acţiunile unui şofer, care, la 12 noiembrie curent, pe traseul Chişinău – Hînceşti era cât pe ce să tamponeze un echipaj al poliţiei de patrulare.

Astfel, ţinem să vă informăm, că în privinţa conducătorului auto a fost pornită procedura contravenţională prin prisma încălcărilor stipulate în art. 240 aln.1 Cod Contravenţional, adică ignorarea marcajului rutier de pe partea carosabilă a drumului, pentru care este prevăzută amendă de pînă la 500 lei şi 3 puncte de penalizare.

Totodată, şoferul va fi sancţionat conform art. 241 aln. 2 Cod Contravenţional pentru neacordarea priorităţii de trecere a vehiculului cu farurile de semnalizare incluse, avînd dispozitivele de semnalizare sonoră specială în funcţiune (vehicul cu regim prioritar de circulaţie), cu amendă de pînă la 600 de lei și aplicarea a 4 puncte de penalizare”, potrivit INP.

Vedeți mai jos imaginile video de la locul incidentului:


moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By