Petkov merge la alegeri cu Usatîi

petkov us

Deputatul comunist, Alexandr Petkov, și-a anunțat astăzi decizia de a participa la alegerile parlamentare pe lista electorală a partidului „Patria”. Comunistul a menționat că motivul, pentru care a ales această formațiune este continuarea luptei împotriva oligarhilor și corupției.

„Am acceptat propunerea lui Renato Usatîi de a veni pe lista acestui partid, decizia mea fiind asumată și conștientă. Am văzut ce poate actuala conducere, dar nu am crezut că vor recurge la metode atât de josnice. Ei au dăunat societății și au venit cu diverse sondaje plătite, iar organizațiile de media angajate fac presiuni asupra instituțiilor media, care critică pe cei de la guvernare.” –a declarat Alexandr Petkov în cadrul unei conferințe de presă susținute alături de Renato Usatîi.
În cadrul conferinței, deputatul comunist a enunțat principalele motive care l-au determinat să meargă la alegeri pe lista formațiunii ”PATRIA”. Potrivit acestuia, Moldova devine o țară a fărădelegilor, iar legile adoptate sunt în detrimentul cetățenilor.

”Am decis să merg alături de partidul „Patria” pentru a putea anula legea, privind aprovizionarea cu apă, care a stârnit reacții dure în societate și voi cere dosare penale, pentru cei care au aprobat această lege. Subliniez, sunt comunist și voi lupta împotriva regimului instaurat de Filat și Plahotniuc. Voi revizui și legea privind camere video de monitorizare a traficului auto, circa 50% din amenzile parvenite se duc către firma care administrează aceste camere”, a declarat Alexandr Petkov.

Petkov consideră că ultimele manipulări care se fac pe arena politică din Moldova indică în mod cert că PCRM pregătește o coaliție cu Plahotniuc, care are influență mare asupra mai multor candidați la funcția de deputat de pe lista Partidului Comunișilor.

”Subliniez că sunt comunist. Nu am luptat atâția ani cu regimul lui Plahotniuc, ca apoi să merg pe stradă cu capul în jos, explicându-le alegătorilor necesitatea luării așa numitor decizii de moment, care să îi salveze pe Plahotniuc și pe Filat. Sunt absolut convins că astăzi este mai important ca niciodată să nu permitem monștrilor să distrugă statalitatea moldovenească. Cei care sunt astăzi la putere au ce pierde, în mod cert.”, – consideră Petkov.
Liderul pe lista partidului Patria, Renato Usatîi, a precizat că se cunoaște de mai mult timp cu Petkov și că cei doi au multe vizuni în comun.

”Întotdeuna am susținut multe dintre inițiativele Partidului Comuniștilor, mai ales când erau în opoziție. Acum s-a creat, însă, o astfel de situație că anume acei oameni care vorbeau cel mai mult despre lupta împotriva corupției , despre lupta împotriva regimului Filat și Plahotniuc, nu s-au regăsit pe lista PCRM. Alexandr Petkov este unul dintre cei mai disciplinați reprezentanți ai acestui partid și sunt bucuroscă a acceptat să candideze la funcția de deputat pe lista partidului ”PATRIA”.” , – a declarat Usatîi.

Renato Usatîi a mai ținut să menționeze că după ce ieri au fost discutate pe larg scenariile pregătite de autorități, pentru a elimina formațiunea „Patria” din alegeri, în prezent se discuta un alt scenariu, conform căruia Usatîi să fie reținut în flagrant delict și să fie automat eliminat din campania electorală.

sursa: ru1.md

You may also like

Comments are closed.

By