7 C
Chișinău
Saturday, April 17, 2021

PERCHEZIȚII la o firmă de construcții din capitală. Ar fi prejudiciat bugetul de stat în proporţii deosebit de mari (VIDEO)

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Administraţia unei întreprinderi private este suspectată de utilizarea mijloacelor financiare în scopuri personale.

Potrivit ofiţerilor de investigare a fraudelor economice ai IP Ciocana al Direcţiei de Poliţie, activitatea firmei, specializată în domeniul construcţiilor, nu ar fi fost înregistrată corespunzător la Inspectoratul Fiscal de Stat. În urma investigaţiilor s-a constatat că administrația firmei ar fi însuşit ilegal 4 000 000 lei, cauzând prejudiciu la bugetul de stat. Astfel, au fost construite trei blocuri locative fără a deţine toate actele necesare prevăzute de lege, care urmau a fi vândute.

Poliţiştii au descins percheziţii autorizate la sediul firmei unde au depistat şi ridicat documente de evidenţă contabilă, ciorne, precum şi alte acte contabile care ar demonstra activitate ilegală de întreprinzător.

Deocamdată, administraţia şi persoanele cu funcţii de răspundere din cadrul firmei riscă sancţiuni sub formă de amenzi în mărime de la 60 000 la 120 000 de lei cu privarea dreptului de a exercita o anumită activitate sau lichidarea firmei.

În prezent, Poliţia întreprinde acţiuni de urmărire penală în vederea identificării agenţilor economici complici în schema frauduloasă de distribuire a materialelor pentru construcţii, fără a înregistra mijloacele băneşti în evidenţa contabilă.

moldova24.info

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img