Patru studenți prinși în toiul nopții trecute în timp ce FURAU din automobile, la Botanica (VIDEO)

foto_147

Patru minori cu vârstele de 16 şi 17 ani, originari din raionul Orhei şi mun. Chişinău, au fost reţinuţi, pe urme fierbinţi, de către Batalionul Reacţionare Operativă al Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău. Ei sunt bănuiți că ar fi furat accesorii din mai multe automobile pe parcursul nopţii trecute. Tinerii au fost conduşi la Inspectoratul de Poliţie Botanica pentru documentări şi investigaţii suplimentare. Asupra lor au fost depistate şi ridicate automagnetole, telefoane mobile, navigatoare GPS, diverse accesorii, şurubelniţe, mănuşi şi cagule. Aceştia îşi fac studiile la un colegiu din capitală.

Potrivit primelor informaţii acumulate de poliţişti, minorii ar fi pătruns în cel puţin cinci automobile prin forţarea lacătelor sau prin deterioarea geamului. În toate cazurile unităţile de transport nu erau dotate cu sisteme de alarmă.

Pagubele materiale estimate de către victime se ridică la suma de aproximativ 17 000 de lei. Astfel, au fost dispuse iniţierea mai multor cauze penale pentru furt, iar minorii sunt cercetaţi în stare de libertate de către procurori conform competenţei.

Ei riscă sancţiuni sub formă de amendă în mărime de la 6 000la 20 000 de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de pînă la 4 ani.

You may also like

Comments are closed.

By