(DOC) „PATRIA” a depus o contestație la CEC împotriva Partidului „Pentru Neam și Țară”

PpNŢ a făcut public un spot electoral, care prin manupulare discreditează membrii echipei lui Renato Usatîi.

Pe 24 noiembrie la mai multe posturi de televiziune, inclusiv Prime, Publika TV, Pro TV, Jurnal TV, N4 și TV7 a fost difuzat un spot electoral al Partidului ”Pentru Neam și Țară” în care pe fundalul imaginilor cu candidații pe lista partidului ”PATRIA”, Renato Usatîi, Grigore Petrenco și Igor Tuleanțev sunt rostite expresiile ”politicieni periculoși” și ”partidele războiului”, ce dă de înțeles alegătorilor că anume aceste persoane ar prezenta un pericol pentru securitatea țării.

”Partidul ”Pentru Neam și Țară” face apel direct la ură – fapt interzis de legislația în vigoare” – se menționează în contestația depusă de reprezentanții ”PATRIA” la CEC.

Mai mult, în contestație se mai arată că, potrivit ultimului raport financiar prezentat de Partidul ”Pentru Neam și Țară” până la 19 noiembrie, această formațiune politică nu a cheltuit în actuala campanie electorală niciun ban. Or, producerea spotului și plasarea lui la posturile de televiziune necesită mijloace financiare. Mai ales că doar la Prime și Jurnal TV un minut de publicitate electorală costă câteva mii de euro.

”Solicităm examinarea contestației în regim de urgență și sancționarea concurentului electoral, iar spotul electoral cu conținut denigrator să fie retras din grila posturilor de televiziune și interzis” – a declarat Mihai Bușuleac, reprezentantul partidului ”PATRIA”.

Amintim că recent, în cadrul unei conferințe de presă, liderul partidului ”PATRIA” a declarat că președintele Curții de Apel Chișinău i-a informat pe judecătorii instanței să fie pregătiți ”că în zilele apropiate o să fie foarte multe plângeri legate de Usatîi și ”PATRIA” și să fiți gata, să fiți mobilizați, deaorece în fiecare plângere o să fie scris: ”se cere ca Usatîi să fie scos din campania electorală”.
image

You may also like

Comments are closed.

By