Pastile ecstasy, aduse din Franța și vândute prin discotecile din Chișinău (VIDEO)

ecstasy

Trei persoane, având între 19 și 37 de ani, originari din Chișinău și Orhei, au fost reținute. Acestea fac parte dintr-o grupare criminală, suspectată de comercializarea pastilelor ecstasy în proporții deosebit de mari, pe teritoriul mun. Chișinău.

În urma investigațiilor, polițiștii au stabilit că pastilele erau comercializate tinerilor la discotecile din Chișinău la preț de 150 de lei pentru o pastilă de ecstasy. Acestea erau aduse din Franța prin contrabandă, de către un membru al grupării, iar ceilalți doi se ocupau de comercializarea mărfii. Pe parcursul unei săptămîni, suspecții comercializau circa 300 de pastile.

Afacerea acestora a fost dată peste cap în noaptea de 15 noiembrie curent. Tinerii au fost reținuți în flagrant delict în timp ce încercau să vândă 100 de pastile de ecstasy. În cadrul percheziţiei automobilului unuia dintre bănuiți, polițiștii au depistat încă 150 de pastile de ecstasy. La fel au fost efectuate percheziții și în locuința unui suspect unde forțele de ordine au depistat 8 telefoane mobile și 260 de pastile.

Anterior, de la bănuiți, polițiștii sub acoperire au efectuat 3 achiziţii de control de 100 de pastile. Totodată, în locuința altui membru al grupării, camuflate în podeaua casei, au fost depistate 5 000 de pastile.

pastile

În total, în urma petrecerii operaţiunii au fost ridicate peste 5 500 de pastile de ecstasy, suma cărora pe piaţa neagră se estimează la aproximativ 1 000 000 de lei.

La moment, bănuiţii sunt cercetaţi penal în baza art. 217/1 alin. 4 Cod Penal RM. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi de „Circulaţia ilegală a substanţelor narcotice, psihotrope sau a analoagelor lor în scop de înstrăinare”, aceştia riscă privaţiune de libertate de la 7 la 15 ani.

Membrii grupării au fost filați timp de două luni de către angajaţii Direcţiei antidrog a Inspectoratului Național de Investigații în conlucrare cu reprezentanții BPDS „Fulger” și Procuratura sectorului Botanica.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By