12 C
Chișinău
Saturday, April 17, 2021

Partidul Comunist Reformator riscă să fie EXCLUS din cursa electorală

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Partidul Comunist Reformator urmează să fie exclus din cursa electorală. Asta după ce Curtea de Apel Chişinău a admis cererea Partidului Comuniştilor din Republica Moldova cu privire la suspendarea deciziei Ministerului Justiţiei de înregistrare a Partidului Comunist Reformator din Moldova.

”Potrivit Colegiului Curţii de Apel, decizia Ministerului Justiţiei din 23 iunie 2014 cu privire la înregistrarea Partidului Comunist Reformator este suspendată pînă la examinarea cauzei în fond. Pînă la decizia finală a instanţei, activitatea Partidul lui Popa este in afara legii. Totodată asa-zişii „reformatori” nu au dreptul să utilizeze simbolul înregistrat de ministrul de resort.

În aceiaşi ordine de idei, Comisia Electorală Centrală este obligată să excludă acest „partid”-clonă din cursa electorală, în caz contrar, ea va încălca legislaţia în vigoare. Decizia Curţii de Apel Chişinău este definitivă şi irevocabilă din momentul emiterii”, se spune într-un comunicat difuzat de PCRM.

Președintele Comisiei Electorale Centrale, Iurie Ciocan a declarat pentru presă că CEC-ul se va conforma acestei decizii numai după examinarea deciziei Curții de Apel.


moldova24.info

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img