MOSCOVA REACȚIONEAZĂ // Există semne de întrebare cu privire la organizarea democratică a alegerilor

moscova-inside

Ministerul de Externe de la Moscova se arată îngrijorat procesul democratic de organizare a alegrilor de pe 30 noiembrie în urma înlăturării Partidului Patria din cursa electorală.

“Scoaterea lui Usatîi din lista electorală ridică semne de întrebare cu privire la organizarea democratică a alegerilor, dar Moscova, totuși crede că alegătorii din această țară vor putea să-și exercite votul fără presiuni”, se mai spune în mesajul Ministerului de Externe de la Moscova.

În finalul declarației Ministerul de Externe al Rusiei speră că organizatorii alegerilor nu au drept scop manipularea rezultatelor scrutinului sub pretextul integrării europene.

Ieri și Ambasada SUA la Chișinău a reacționat la excluderea lui Usatîi din cursa electorală. “Ambasada SUA a luat act de decizia Curții de Apel de a exclude partidul Patria din lista electorală. Deși nu suntem la curent cu toate dovezile luate în considerare de Curtea de Apel în cazul dat, suntem extrem de îngrijorați de respectarea supremației legii și asigurarea unui proces electoral democratic și corect”, se spune în mesajul Ambasadei.

Curtea de Apel a exclus ieri Partidul Patria din cursa electorală la cererea Comisiei Electorale Centrale. Ea se bazează pe acuzaţiile Poliţiei că Usatîi, al cărui partid era cotat în sondaje cu șanse de a intra în noul Parlament, ar fi folosit în campanie fonduri aduse din străinătate. Omul de afaceri din Rusia, originar din Republica Moldova, spune că ar fi victima unui „circ” politic. La aflarea deciziei de joi, Usatîi a declarat că o să facă „tot posibilul” ca să dea jos guvernarea „coruptă” prin mijloace „legale”, dar „dure”.

sursa: Deschide.md

You may also like

Comments are closed.

By