În Moldova va fi creat un laborator pentru detectarea Organismelor Modificate Genetic

Laboratorul va fi creat în cadrul ”Centrului de Carantină, Identificare, Expertize de Arbitraj şi Dezinfectare a Producţiei” a RM și va fi dotat cu utilaj de ultimă generaţie, care va permite depistarea la nivel molecular, a Organismelor Modificate Genetic. Echipamentul, transportul, instalarea și instruirea specialiştilor în domeniu va costa 300 mii euro, oferiți de Guvernul Statului Israel.

Crearea unui laborator de biologie moleculară pentru detectarea OMG este prevăzut în cadrul unui Proiect Comun moldo-israelian de Cooperare Agricolă. În acest sens, ministrul agriculturii Vasile Bumacov a semnat, astăzi, Memorandumul de Înţelegere dintre Centrul de Carantină şi Agenţia Israeliană pentru Cooperare Înternaţională de Dezvoltare (MASHAV).

Din numele Ministerului Afacerilor Externe al Statului Israel, documentul a fost semnat de Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Statului Israel în Republica Moldova, E.S. Oren DAVID.

Vasile Bumacov a subliniat că Republica Moldova nu promovează cultivarea producţiei genetic modificate pe teritoriul său.

bumacov

You may also like

Comments are closed.

By