3 C
Chișinău
Saturday, April 17, 2021

Membrul APCE: Excluderea unui partid din alegeri este incompatibilă cu standardele democratice

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Declaraţia a fost făcută de deputatul Bundestagului german, membru al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Andrej Hunko, care a comentat astfel eliminarea partidului „Patria” din cursa electorală pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie din Moldova.

„Condamn cu vehemenţă excluderea partidului „Patria” cu câteva zile înaintea alegerilor. Conform ultimelor sondaje, partidul acumula de la 15 la 18% la alegeri şi era pe locul trei. Excluderea partidului din alegeri, la doar câteva zile înainte de scrutin, este incompatibilă cu standardele democratice”, a declarat  membrul APCE, Andrej Hunko.

Anterior şi Ambasada SUA şi-a exprimat profunda îngrijorare în legătură cu eliminarea partidului „Patria” din alegeri prin decizia Curţii de Apel.  „Suntem extrem de îngrijorați de respectarea supremației legii și asigurarea unui proces electoral democratic și corect”, se spune în comunicatul Ambasadei SUA în Moldova.

La 27 noiembrie, cu două zile înaintea alegerilor parlamentare din Republica Moldova, Curtea de Apel Chişinău a luat  o decizie fără precedent pentru ţara noastră şi a interzis partidului politic „Patria”, condus de Renato Usatîi, să participe la scrutinul din 30 noiembrie. Magistraţii, cu multiple încălcări de procedură, au adoptat această hotărâre doar în baza unor suspiciuni ale poliţiei despre finanţarea campaniei din exterior.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img