Membrii PLR amenințați cu DOSARE ȘI CONCEDIERI dacă nu vor vota cu PLDM

plr

Liberal-reformatorii afirmă că partidul din care fac parte este supus presiunilor și intimidărilor din partea PLDM și PD, pentru a fi eliminați din cursa electorală. Membrii PLR se plâng că li se fură ministerele cu tot cu miniștri.

”Oligarhia și-a ieșit din pepeni. Pe lângă furtul BEM, Aeroportului, avioanelor, trenurilor, oligarhii fură ministerele. Ne-au furat Ministerul Tineretului și Sportului cu tot cu ministru. În același mod au procedat și cu Agenția Moldsilva. Acum se exercită presiuni asupra structurilor noastre teritoriale și membrilor PLR ”, a declarat președintele PLR, Ion Hadîrcă.

Mai mult, liberal-reformatorii susțin că PLDM amenință angajații Moldsilva că vor fi concediați dacă nu vor vota pentru ei la alegerile din 30 noiembrie.

”A doua zi, Ion Platon, directorul general interimar (Moldsilva), a adunat directorii întreprinderii și le-a dat indicații să se supună PLDM. La Edineț a adunat tot colectivul, și dereticătoarea, și cei care plantează în câmp,în jur de 250 de persoane unde li s-a spus ca toți să fie cu PLDM. La sfârșit a adunat șefii de ocol și președintele organizației teritoriale Ocnița a spus că ”eu sunt la PLR”. I s-a spus: N-o să mergi cu noi, o să fii concediat”, a adăugat fostul director Molsilva, Ștefan Chitoroagă, demis acum câteva zile de Guvern pe motiv că a folosit mașina de serviciu în scopuri personale.

Și drumarii susțin că sunt supuși presiunilor și amenințați că vor avea probleme, dar și dosare. În acest sens, PLR a adresat o scrisoare deschisă către președintele țării, Nicolae Timofti prin care atenționează despre abuzurile și intimidările din partea partenerilor de coaliție.

”Stimate domnule președinte, vă atenționăm asupra unei situații grave care se profilează tot mai pregnant în actuala campanie eletorală, în cadrul coaliției de guvernare… Vă anunțăm că în pofida eforturilor de a menține relațiile parteneriale, ne confruntăm cu o sfidare crasă a tuturor principiilor care au stat la baza Acordului. Partenerii de coaliție, PD și PLDM au recurs la presiuni și șantaj asupra vice-miniștrilor delegați în funcție de PLR … Stimate domnule președinte, apelăm la statutul dvs de garant al Constituției pentru a interveni în situația creată și de a readuce la normalitate echilibrul politic al forțelor politice pro-europene în vederea asigurării în continuare a parcursului european”, se spune în apelul PLR.

În urma acestei scrisori, șeful statului ar trebui să convoace Consiliul Coaliției de guvernare.

Moldova 24

You may also like

Comments are closed.

By