MEDIAFAX // UPDATE : Mii de români aşteaptă ore întregi pentru a vota în Roma, Veneţia şi Bologna VIDEO

pontaioh

 

Mii de cetăţeni români aşteaptă ore întregi pentru a vota în secţii amenajate în Veneţia, Bologna şi Roma, afirmă surse citate de ziarul La Repubblica.

La Veneţia, aproximativ 600 de persoane aşteaptă la voteze la o filială a Institutului Cultural Român, perioada de aşteptare fiind de patru-cinci ore, precizează La Repubblica.

„Cozi nesfârşite şi la Bologna, în faţa Consulatului român, situat pe strada Guelfa”, notează publicaţia italiană.

La Roma, autorităţile au interzis circulaţia rutieră pe strada Serafico, unde este coadă la vot în faţa Consulatului României.

La orele prânzului, la Consulatul român de la Torino au sosit jandarmi italieni pentru a asigura ordinea, în condiţiile în care peste 5.000 de români stau la coadă pentru a vota, iar unii au început să scandeze mesaje antiguvernamentale, nemulţumiţi că trebuie să aştepte ore în şir pentru a putea vota.

UPDATE – Aproximativ 700 de români aşteaptă să voteze în faţa ambasadei României din Dublin. Mulţi au fost îndemnaţi să meargă să voteze la Belfast.

 

UPDATE – Sute de români aşteaptă să voteze la Bruxelles

Europarlamentarul Siegfried Mureşan a postat pe pagina sa de Facebook o fotografie cu românii care aşteaptă să voteze în faţa Ambasadei României de la Bruxelles.

You may also like

Comments are closed.

By