MEDIAFAX // Cozi kilometrice la secţiile de votare de la Londra. Peste 12.000 de români stau la coadă (VIDEO)

iohanis-ponta

Cozi kilometrice la secţiile de votare de la Londra. Peste 12.000 de români stau la coadă

Peste 12.000 de români stau la coadă, duminică după-amiază, la cele trei secţii de votare din Londra, oamenii aşteptând ore în şir şi fiind hotărâţi să nu plece, deşi nu sunt convinşi că vor ajunge să voteze, iar afară a început să plouă.

Cozile la cele trei secţii de votare din Londra se întind pe câţiva kilometri, iar oamenii continuă să vină la vot.

Tommy Tomescu, lider al Partidului Europenilor, a declarat, pentru MEDIAFAX, că, potrivit unor estimări oficiale, la cele trei secţii de votare din Londra s-ar afla peste 12.000 de români.

„Cozile sunt kilometrice, la secţia de la Institutul Cultural Român coada se întinde în jurul clădirii, ajungând de unde începe”, a apus Tommy Tomescu.

Acesta susţine că partidele din România au fost avertizate înainte de vot că „va fi mai rău” decât în 2 noiembrie, dar nimeni nu a făcut nimic, nici măcar deputaţii de diaspora şi partidele de opoziţie.

„Numărul celor care se aşează la coadă este în creştere. Sunt foarte mulţi”, a mai spus Tomescu.

Ela precizat că nu a reuşit să voteze, întrucât se ocupă de împărţirea de ceai şi cafea pentru cei de la coadă.

Conform estimărilor sale, oamenii aşteaptă mai multe ore pentru a vota, la ICR votând cam patru sute de oameni pe oră, iar britanicii care trec prin zonă se opresc să întrebe ce se întâmplă

La rândul său, o altă româncă, Silvia Dan a precizat, pentru MEDIAFAX, că stă la coadă la secţia de la Consulat de la 7.30, ora locală, şi nu reuşise să voteze până la 13.00, ora locală.

sursa: Mediafax.ro

You may also like

Comments are closed.

By