14 C
Chișinău
Friday, April 23, 2021

A luat ”din greșeală” pașaportul surorii și a încercat să treacă frontiera

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

O tânără din satul Volintiri, raionul Ștefan Vodă, a încercat să treacă ilegal frontiera, folosindu-se de documentele de călătorie ale surorii sale.

Cazul a fost documentat în punctul de trecere Palanca, unde pentru a efectua formalităţile de frontieră s-a prezentat o tânără, care s-a legitimat cu un paşaport emis de autorităţile din Republica Moldova. Documentul de călătorie a stârnit suspiciuni polițiștilor de frontieră. Aceștia au sesizat că existau mici diferențe de fizionomie între persoana aflată în punctul de trecerea și cea din fotografia aplicată în pașaport. Din acest motiv, polițistul de frontieră a considerat oportună o verificare mai amănunțită asupra actelor și a persoanei.

Declarațiile și cercetările ulterioare au confirmat faptul că pașaportul aparținea surorii tinerei. Aceasta a relatat polițiștilor de frontieră că nu a folosit intenționat documentul rudei sale la trecerea graniței, însă din lipsă de atenție.

Actualmente persoana este cercetată în vederea stabilirii culpabilității în săvârşirea infracţiunii de fals privind identitatea.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img