Liberalii solicită PLDM-ului și PDM-ului să spună public dacă vor face coaliție cu PCRM după alegeri

pl

În cadrul unei conferințe de presă liberalii au solicitat conducerii PLDM și PDM să vină cu declarații publice și să răspundă ferm dacă vor face sau nu alianță după alegeri cu Partidul Comuniștilor sau cu alte partide pro-ruse care militează pentru Uniunea Vamală și sunt împotriva cursului european al Republicii Moldova. Asta în urma zvonurilor apărute despre probabilitatea formării unei coaliții largi între PLDM și/sau PDM cu PCRM.

„Am primit tot mai des semnale din cercuri diplomatice de la Chişinău, de la Bruxelles, Strasbourg, București, dar şi din alte locuri unde se află prietenii Republicii Moldova şi ai Partidului Liberal. Am fost informaţi că decizia a fost luată, iar propaganda pe care o fac PLDM şi PDM prin analişti şi bloggeri, ori prin institute de sondarea opiniei publice, pentru a pregăti terenul, confirmă informaţiile noastre. Stimați colegi din PLDM și PD, noi, Partidul Liberal, vrem sa știm cu cine veți face coaliție după alegeri. Acest lucru este foarte important, cetățenii trebuie să știe pentru cine vor vota și ce viitor vor alege: Uniunea Europeană sau Uniunea Vamală”, a spus liderul PL, Mihai Ghimpu.

”Răspunsul îl vrem cu „DA” sau „NU”! Orice alt răspuns evaziv sau lipsa acestuia va fi catalogat drept posibilitatea formării unei coaliții cu Partidul Comuniștilor”, a adăugat Dorin Chirtoacă, candidat pe lista PL.

Partidul Liberal consideră că PLDM şi PDM, în caz că vor face alianță cu Partidul Comuniștilor sau cu alte partide care sunt pentru Uniunea Vamală, pun în mare pericol viitorul Republicii Moldova şi şansa ei de a deveni un membru prosper şi respectat al familiei NATO și UE.

”Dacă PLDM şi PDM nu vor răspunde acestei somaţii, vom considera că şi tăcerea este un răspuns. Îl somăm pe Nicolae Timofti, preşedintele Republicii Moldova să spună dacă va încredinţa mandatul de premier unei coaliţii care va cuprinde şi PCRM sau/și alte partide care pledează pentru UV și sunt împotriva cursului european al republicii”, a declarat Valeriu Munteanu.

You may also like

Comments are closed.

By