Liberal-reformatorii susținuți de un grup de veterani ai războiului de pe Nistru. Vezi lista

plr5

Generali, colonei, ofițeri și simpli comandanți, participanți la războiul de pe Nistru, au decis să susțină Partidul Liberal Reformator. Noii susținători declară că au luat această decizie pentru că doresc să lupte pentru „salvarea țării atât de forțele ostile, cât și de oligarhi, corupți și profitori care urmăresc mai întâi de toate interesul personal și de partid.”

Printre susținători se numără:

Valeriu Troenco – general, ministrul Apărării, cavaler al Ordinului Ștefan cel Mare;
Anton Gamurari – general de brigadă, cavaler al Ordinului Republicii;
Ion Costaș – general de divizie, ex-ministru al Apărării și de Interne;
Vasile Grosu – general de brigadă, cavaler al Ordinului Ștefan cel Mare;
Gheorghe Slutu – colonel de poliție, în rezervă, cavaler al Ordinului Credință Patriei;
Mihai Tomacinschi – locotenent-colonel de poliție, în rezervă, cavaler al Ordinului Ștefan cel Mare;
Constantin Hîrștioagă – ofițer în rezervă;
Andrei Covrig – colonel de armată, cavaler al ordinului „Meritul Militar”.

plr

Ei au semnat o declarație de susținere a Partidului Liberal în care sunt enumerate principalele motive pentru care au venit să susțină PLR:

– „Am găsit aici o echipă de patrioţi adevăraţi care au participat nemijlocit la crearea Republicii Moldova, mulţi dintre ei au apărat cu arma în mînă ţara, limba, alfabetul, valorile naţionale”.
– În acest partid sunt oameni integri, corecţi, incoruptibili, care au luptat şi luptă pentru consolidarea statului de drept, împotriva criminalităţii, corupţiei, protecţionismului, care fiind la guvernare, va scăpa statul de forţele oligarhice de tip mafiot, care prejudiciază statul, controlează şi dirijează organele de drept.
– Asemenea luptători, patrioţi adevăraţi, nu-şi vor trăda niciodată electoratul şi poporul.
– Datorită PLR, guvernarea actuală a continuat parcursul european al RM, iar succesele obţinute sunt benefice pentru tot poporul, inclusiv şi acei care nu susţin cursul european.
– Proiectele, mesajele şi platforma electorală a PLR sunt realiste, au un caracter profesional, cu efecte imediate şi de lungă durată ce vor duce la dezvoltarea economico-financiară a ţării, fortificarea securităţii statului prin aderarea la NATO, reforme serioase administrativ-teritoriale, sociale, politice, şi altele.
– În astfel de condiţii critice, noi, veteranii de război, facem apel către toţi cetăţenii de bună credinţă care s-au dezamăgit din cauza sărăciei, a promisiunilor deşarte, să votăm PLR, penalizîndu-i pe cei care visează să vină la guvernare cu scop de îmbogăţire, dezbinare a poporului şi a ţării care vor să ne reîntoarcă sub călcîiul Moscovei, în Siberii îngheţate, pline de osemintele strămoşilor noştri.
– De asemenea vă chemăm pe toţi să fim vigilenţi, să curmăm orice acţiuni extremiste, naţionaliste, şovine, care pot duce la război, iar organele de drept să-şi facă treaba adecvat”, se arată în declarație.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By