9 C
Chișinău
Tuesday, April 20, 2021

LENTA.RU: Republica Moldova va aplica pentru aderarea la Uniunea Europeană în 2015

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti a declarat că Republica Moldova va aplica pentru aderarea la Uniunea Europeană în 2015, scrie Lenta.ru cu referire la Tass.

“Statutul de țară candidată la aderare va accelera modernizarea statului și va crește nivelul de securitate al țării noastre”, – a spus Timofti.

Potrivit celui mai important portal rus de știri, declarația a fost făcută de către Șeful Statului în cadrul unei conferințe de presă comună cu președintele austriac Heinz Fischer la Chișinău. El și-a exprimat încrederea că Republica Moldova nu are nici o altă cale de dezvoltare, menționând că în următorii câțiva ani Moldova se va apropia de standardele europene, iar apoi se va alătura UE.

LENTA notează că în prezent, relațiile dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană sunt reglementate de Politica europeană de vecinătate. Această abordare nu oferă însă o perspectivă clară de aderare la UE.

La începutul lunii aprilie a acestui an, UE a abolit regimului de vize pentru cetățenii moldoveni. În acest scop, puterea de la Chișinău a efectuat o serie de cerințe: puncte de control migrațional deschise la așa-zisa graniță cu Transnistria, precum și au adoptat o lege împotriva discriminării, care prevede inclusiv interzicerea încalcării drepturilor homosexualilor, notează Lenta.ru.

Moldova24

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img