Iurie Leancă: îl susțin pe Victor Ponta în alegerile din România, a ajutat foarte mult Republica Moldova

leanca1

Premierul Republicii Moldova, Iurie Leancă, îl susține pe candidatul PSD în turul II al prezidențialelor din România, Victor Ponta. Leancă și-a exprimat suportul, intrând în direct la Antena 3 România, unde a menționat că este prieten cu Ponta de mai bine de un an.

“Am o relaţie de prietenie cu Victor Ponta, dar este un element şi mai important pentru care îl susţin, se numeşte pragmatism. Împreună cu domnul Ponta am reuşit să imprimăm dialogului o calitate absolut nouă, fără precedent, nu mai enumăr câte proiecte am lansat împreună cu impact pentru Republica Moldova. Am încredere în Victor Ponta, deoarece a demonstrat cu prisosință că prietenul la nevoie se cunoaşte. Am trecut de la podul de flori la gazoducte, la poduri adevărate, asistenţă pentru Republica Moldova. Îl susţin şi am încredere în Victor Ponta”, a declarat Iurie Leancă.

“Sunt foarte onorat de sprijinul tău şi al celor care pe 16 noiembrie vor fi alături de mine. Ce a spus premierul italian e valabil şi pentru mine şi pentru moldoveni, suntem mândri de apartanenţa noastră, dar important este să fim cetăţeni europeni. Iurie Leancă a spus cetăţenii care au avut de suferit din cauza URSS vor să fie cetăţeni europeni. Împreună cu Iurie Leancă avem un vis. Vreau să cred că în 2019, când România va avea preşedinţia UE, Republica Moldova va fi la acea masă la care stau liderii europeni. Atunci când vorbeam despre unire despre asta vorbeam, despre unire în UE. România nu o să intre în Republica Moldova cu tancuri, vrem să aibă salarii mai mari, dacă cineva vrea să îi lase fără gaz, să avem noi gaz”, a menționat Victor Ponta.

Mai mult, candidatul PSD a precizat că “prioritatea absolută este Republica Moldova şi soarta celor de acolo. Săptămâna viitoare voi fi din nou în Republica Moldova. Vreau ca alianţa pro-europeană să câştige alegerile. Dacă putem să facem ceva bun pentru românii de aici, trebuie să facem şi pentru românii de peste Prut. Cel mai important lucru pentru România este Republica Moldova”.

Precizăm că, duminică, 16 noiembrie, românii de pretutindeni vor ieși să voteze pentru viitorul președinte al României. În Republica Moldova vor fi deschise 22 de secții de votare.

Sursa: Realitatea.md

You may also like

Comments are closed.

By