IOHANNIS GARANTEAZĂ: Moldovenii vor primi în continuare cetățenie română

iohannis la pro

Aflat în vizită în țara noastră, președintele ales al României, Klauss Iohannis a dat asigurări în cadrul emisiunii ”În Profunzime” de la ProTV că procesul de dobândire/redobândire a cetățeniei române va continua și în perioada mandatului său.

”Înțeleg dorința de a căpăta/recăpăta cetățenia României. Este un lucru bun și cu siguranță că atât cât va depinde de mine în ce privește îmbunătățirea procedurilor administrative sau legale voi face tot ce se poate face pentru a înlesni aceste proceduri ca să o primească, oamenii care doresc și cei care îndeplinesc condițiile legale. Politica României față de Moldova se va schimba în sens pozitiv, în sens negativ în niciun caz. Asta vă garantez. Proiectele comune nu se vor opri, voi contribui să se dezvolte. Pentru noi, românii, Moldova este foarte importantă și toți românii ținem la Moldova”, a declarat Iohannis.

Întrebat despre unirea cu România, președintele ales al României a menționat că Republica Moldova este un stat independent și suveran și că doar moldovenii vor decide dacă își doresc acest lucru.

”Este bine să ne concentrăm asupra unor lucruri extrem de importante, vorbesc de parcursul european. Există o performanță deosebită. RM a făcut pași foarte hotărâți spre direcția europeană. Sunt voci care spun că Moldova este campioana parteneriatului estic, lucrurile s-au mișcat cu o viteză bună. Evident, mai este mult de lucru. Noi dorim să sprijinim Moldova în parcursul ei european. Iar când parcursul se va finaliza cu integrarea în UE, putem spune că ne găsim în spațiul comun al UE. Dacă cetățenii își vor dori mai mult decît atât, nimic nu-i va putea opri”, a conchis oficialul.

Referindu-se la aderarea RM la UE, Iohannis s-a abținut să spună când va avea loc: ”Sunt optimist, sunt convins că și organismele internaționale își doresc să sprijine RM, România este hotărâtă să sprijine RM, să rămână avocatul integrării europene a RM. Pronosticul meu este simplu – se va finaliza cu integrare”, a adăugat Iohannis.

Amintim că Moldova este prima țară pe care a vizitat-o Klauss Iohannis după ce a fost ales în calitate de președinte al României.

You may also like

Comments are closed.

By