Iohannis către Timofti: Sunt aici, la Chișinău, pentru că îmi pasă de Republica Moldova

timofti iohannis3

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut astăzi, 28 noiembrie, la Reședința de stat, o întrevedere cu președintele ales al României, Klaus Iohannis, aflat în vizită în țara noastră.

timofti iohannis00
Președintele Nicolae Timofti a salutat decizia lui Iohannis de a vizita Chișinăul, ca primă destinație peste hotarele României, după alegerea sa în fruntea statului român.

„Vizita Dumneavoastră la Chișinău este un semnal puternic de susținere de către România a proiectului european al țării noastre și va impulsiona opțiunile pro-europene ale cetățenilor noștri”, a spus Nicolae Timofti.

timofti iohannis6
La rândul său, Klaus Iohannis a declarat: „Sunt aici, la Chișinău, pentru că îmi pasă de Republica Moldova. Alegerile din 30 noiembrie sunt decisive pentru consolidarea parcursului european al Republicii Moldova. Exprim solidaritate pentru forțele politice care vor menține Republica Moldova cu fața spre Europa”, a declarat Klaus Iohannis.

Nicolae Timofti și Klaus Iohannis au pledat în cadrul discuției lor pentru aprofundarea relațiilor speciale dintre Republica Moldova și România și apropierea cetățenilor de pe cele două maluri ale Prutului prin intermediul contactelor politice, economice și culturale.

Președintele Timofti a mulțumit României pentru ajutoarele consistente acordate Republicii Moldova în vederea modernizării infrastructurii și consolidării instituțiilor democratice din țara noastră. Șeful statului a subliniat importanța continuării lucrărilor la gazoductul Iași-Ungheni și la alte proiecte de infrastructură care să conecteze Republica Moldova la sistemele energetice, economice și comerciale europene.

timofti iohannis
În altă ordine de idei, Nicolae Timofti l-a informat pe președintele ales al României despre condițiile în care se desfășoară campania electorală pentru alegerile legislative programate pentru 30 noiembrie a.c.

La întrevedere au participat secretarul general al Aparatului Președintelui Republicii Moldova, Ion Păduraru, consilierii prezidențiali Vlad Țurcanu și Iulian Grigoriță, viceministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Valeriu Chiveri, ambasadorul României la Chișinău, Marius Lazurca, și senatorii români, Vasile Blaga, copreședinte al PNL, Mihai-Răzvan Ungureanu, prim-vicepreședinte al PNL, Viorel Badea.

iohannis chisinau5
timofti iohannis99

You may also like

Comments are closed.

By