25 C
Chișinău
Thursday, July 29, 2021

IOHANNIS: Aderarea Republicii Moldova este un obiectiv foarte și foarte important pentru România

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Declarația a fost făcută, astăzi, de către președintele ales al României, Klauss Iohannis, aflat în vizită la Chișinău. Republica Moldova este prima țară pe care o vizitează Iohannis după alegerea sa în funcția de președinte al României și a venit în Moldova cu un mesaj de susținere în contextul alegerilor care vor avea loc duminică, 30 noiembrie.

”Sunt foarte bucuros că mă aflu astăzi aici, la Chișinău, în RM. Este prima vizită în afara României pe care o fac de când românii mi-au dat votul lor. Mă aflu aici pentru a vă exprima întregul meu sprijin pentru consolidarea democrației și alinierea la normele europene ale Republicii Moldova. Este evident caracterul relațiilor speciale dintre România și RM, avem limbă comună, istorie, tradiții. Nu există o altă țară decât RM care este atât de importantă pentru noi, românii, pentru relațiile externe ale României. România are o datorie de necontestat față de RM – construirea unui spațiu comun pentru cetățenii români și moldoveni. Unul din obiectivele politicii externe este susținerea în cel mai clar mod al parcursului european al RM. Evoluția RM în relația cu UE a fost impresionantă. Aderarea Republicii Moldova este un obiectiv foarte și foarte important pentru România și sper să se producă în perioada mandatului meu.

Pe 30 noiembrie cetățenii au șansa să aleagă un viitor european, o schimbare în bine. Este de datoria tuturor liderilor politici să nu creeze ciocniri de interese între diferite comunități și să se concentreze pe prezentarea unor proiecte care să răspundă nevoilor cetățenilor. Am speranța că cetățenii cu drept de vot vor opta pentru un viitor pro-european. Pe 30 noiembrie putem acorda o șansă europeană RM în același fel în care României i s-a garantat viitorul spre Vest pe 16 noiembrie. Am certitudinea că România și RM vor împărtăși același spațiu comun de prosperitate și democrație în interiorul Uniunii Europene. În calitate de președinte ales vă garantez că România va proteja fără doar și poate integritatea teritorială și interesele economice ale RM”, a declarat președintele ales al României în cadrul unei conferințe de presă, după întrevederea sa cu liderul PLDM, Vlad Filat.

Klauss Iohannis urmează să aibă o întrevedere și cu președintele țării, Nicolae Timofti.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img