IMAGINI VIDEO // Reținerea interlopului Vanea Pisateli

media_141513224888889500

Interlopul Ion Druță, alias Vanea Pisateli, a fost reținut în după amiaza zilei de astăzi ca urmare a unei operațiuni speciale a Serviciului de Informații și Securitate. Reținerea a avut loc în cadrul unui dosar deschis pentru trafic de arme.

Potrivit Realitatea.md, reținerea a avut loc în plină stradă, în apropiere de Academia de Studii Economice din capitală. „Pisateli” era împreună cu alte două persoane care, la fel, au fost încătușate, toți trei fiind escortați la Procuratura Generală pentru interogări.

Unul dintre aceștia, face parte din aceeași grupare criminală supranumită „Patron” pe nume Ghenadie Vechiu, alias „Cliford”, idenditatea celui de-al treilea bărbat reținut, fiind deocamdată necunoscută. Sursa mai menționează că inițial, astăzi urma să fie reținut doar Druță, însă oamenii legii au profitat de faptul că și celălalt membru al grupării era acolo, reținându-l și pe el.

Realitatea.md precizează că Ion Druță, cunoscut în lumea criminală ca „Vanea Pisateli”, a fost reținut de oamenii legii în iulie 2013. Acesta a fost recunoscut vinovat printr-o decizie a Curții de Apel Chișinău de participarea la comiterea, în anul 2000, a unui triplu omor, fapt pentru care a fost condamnat la 20 de ani de închisoare.

Cu toate acestea, în aprilie 2014, acesta a fost eliberat de sub arest în condiții incerte.

media_141511454776228700

video: protv.md / foto: realitatea.md

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By