GĂBJIȚI de polițiști! Doi bărbați prinși cu marfă de contrabandă în proporții deosebit de mari

frontiera_68770800

poză simbol

Angajaţii Inspectoratului de poliție Basarabeasca, au reținut recent, în flagrant delict, două persoane în timp ce treceau ilegal peste frontiera de stat, din Ucraina în Republica Moldova, prin afara Punctului de trecere al frontierei. În momentul reținerii, suspecții transportau 138 pachete ambalate, cu masă vegetală (tutun), destinată pentru alimentarea dispozitivelor fumegante cu aburi ”kalian” de firma ”AL FAKHER”.

Marfa a fost depistată în salonul mijlocului de transport de model ”Citroen Jumper”. Valoarea mărfii se ridică la 441 600 de lei.

De asemenea, în scopul stabilirii tuturor circumstanțelor, precum şi a altor bunuri (mărfuri) de contrabandă, polițiștii au efectuat percheziţii inopinate la domiciliile suspecților. Aici, forțele de ordine au ridicat 29 saci cu torf, a cîte 10 litri fiecare, produs în Belarus, la care lipseau documentele de provenienţă. În acest caz, a fost inițiată o cauză penală în baza articolelor 27, 248 alin.5 Cod Penal al RM „Tentativă de contrabandă în proporții deosebit de mari”. Conform legislației în vigoare, persoana culpabilă de asemenea infracțiune se pedepsește cu închisoare de la 3 la 10 ani.

 

moldova24.info

 

You may also like

Comments are closed.

By