A fost dat STARTUL reconstrucției terminalului Aeroportului Internaţional Chişinău

aeroport

AVIA INVEST a dat startul extinderii şi reconstruirii terminalului Aeroportului Internaţional Chişinău. Ceremonia de inaugurare a avut loc luni, 3 noiembrie, la care au participat directorul general SRL “AVIA INVEST”- Petru Jardan, preşedintele consiliului de administraţie SRL „Avia Invest”, Ilan Shor, directorul general INCP “Urbanproiect” – Iurie Povar și directorul general “Exfactor Grup” SRL – Vladimir Tonu.

Avia Invest pune în aplicarea planul strategic de dezvoltare a aeroportului, adoptând toate măsurile necesare în scopul asigurării funcţionalităţii aeroportului într-un mod cât mai eficient. În acest scop, a fost dat startul lucrărilor de extindere şi reconstrucţie a terminalului în partea de Est, Vest şi Sud (9605 m²). Proiectul presupune  construirea unei zone noi cu o suprafaţă de 4155 m² şi reutilarea spaţiilor existente (5450 m²) în conformitate cu cerinţele şi standardele internaţionale.

Astfel, extinderea şi reconstrucţia terminalului (extinderea Zonei de Sosire, Zonei de plecare, Zonei sălii comune, Zonei de bagaje) va determina reducerea semnificativă din incomodităţile  pasagerilor prin crearea unei atmosfere agreabile înainte de zbor şi va spori capacitatea de deservire până la 750 pasageri/oră în fiecare direcţie (astăzi 420 pasageri/oră). Acestea sunt unele dintre
principalele obiective vizate, privind planul strategic de dezvoltare a Aeroportului Chişinău pentru care Avia Invest depune efort continuu întru îndeplinirea lor. Totodată, paralel cu această etapă investiţională, lucrările la parcarea multietajată sunt în plină desfăşurare, pasagerii deja beneficiază de o nouă zonă de aşteptare, un nou restaurant cu spaţiu special amenajat pentru fumători precum şi un teren de joacă pentru copii în zona după trecerea controlului de frontieră, astfel fiindu-le asigurat un nivel înalt de confort tuturor pasagerilor.

Este important de menţionat că pe toată durata lucrărilor de extindere nu va fi perturbat orarul de zbor al pasagerilor.

Pentru executarea acestui proiect au fost selectate două companii din Moldova – compania de proiectare – INCP „Urbanproiect”, și compania de construcții – „Exfactor Grup” SRL. Ambele companii efectuează inclusiv lucrările de construcţie a parcării multietajate din faţa complexului aeroportuar. Acestea au prezentat cele mai bune oferte atât la nivel tehnic cât și financiar care respectă toate normele și reglementările de construcție.

De asemenea compania Avia Invest duce o colaborare intensă cu operatorii aerieni în vederea diversificării rutelor noi operate. În rezultat, la harta zborurilor de pe Aeroportul Chişinău au fost adăugate cinci destinaţii noi – Varşovia, Milano-Bergamo, Moscova-Sheremetyevo, Moscova – Vnukovo,Torino iar două companii aeriene noi EUROLOT şi AEROFLOT au început să opereze zboruri spre Varşovia şi Moscova.

aeroport2

aeroport3

aeroport4

aeroport5

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By