Cum fraudează PLDM alegerile! CEC ce va spune? (PROBE FOTO, VIDEO)

recipisa 3

Moldova24.info a intrat în posesia unor materiale foto și video de-a dreptul scandaloase. Acestea demonstrează că PLDM a fraudat deja alegerile care urmează să se desfășoare la data de 30 noiembrie.

Nemaiavând probabil alte idei în campanie pentru ridicarea rating-ului, care în ultimul timp, o spun și sondajele IRI și NDI, este în cădere liberă, PLDM-ul a decis să fure voturile prin fraudă. Una dintre modalitățile cu care PLDM a fraudat deja alegerile ele este descrisă mai jos și este legată de declarațiile privind noul loc de ședere

Așadar, procedura de schimbarea a locului de vot este una destul de simplă: Persoană care dorește să-și schimbe locul de vot trebuie să depună declarația privind locul nou de ședere, la primărie sau secția de votare la care se atribuie. Aceasta primește un formular pe care trebuie să-l completeze. Odată completat, formularul se rupe  în două. Declarația rămâne la primărie, iar persoana își ia partea de jos (recipisa) care demonstrează că a depus această declarație. Acum votantul poate merge să-și exercite dreptul la alegeri în altă parte.

recipisa 3

Toate bune și frumoase. Numai că doar până în momentul în care votantul întoarce foaia înmânată de autorități și vede ce e scris pe verso. În mai multe primării controlate de PLDM, anume așa arată aceste formulare pe verso:

recipisa 2
Asemenea formular le sunt oferite alegătorilor din Florești

 

E de-a dreptul strigător la cer modul grosolan în care cei din PLDM își permit să fure pe față. O încălcare grosolană a tuturor normelor electorale posibile și imposibile. Or, chiar și în ziua alegerilor, votantul va vedea pe verso-ul foii cu care va merge la vot punctul 5 al acestui scurt instructaj în care autoritățile îl învață cum să voteze cu PLDM.
Aici, la Florești se operează cu asemenea formulare (la un moment dat acestea se văd în mânile funcționarului):

 

Interesant este pe lângă faptul propriuzis de fraudare evidentă și de la cine fură PLDM-ul. O analiză simplă arată următoarele: ca niște șacali sau șobolani, cum li se mai spune unor parteneri infideli, PLDM fură de la proprii colegi de coaliție. Or, cei care nu au de gând din start să voteze unul dintre partidele de dreapta, oricum simt un discomfort aproape de starea de vomă atunci când văd sigla partidului-stejar. Atfel PLDM-ul încearcă să atragă ILEGAL de partea sa toți indecișii cu preferințe pro-europene.

PD-ul ce va spune ? Dar PL-ul, dar CEC-ul ?

Gabriel Călin, pentru Moldova24

 

 

You may also like

Comments are closed.

By